Teknoloji Black Ops 3 Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey!..

Black Ops 3 Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey!..

28.04.2015 - 09:25 | Son Güncellenme:

Call of Duty: Black Ops 3 ile ilgili tüm detaylar sonunda bizlerle paylaşıldı. Paylaşılan detaylar arasında oyunun hikaye modu, çoklu oyuncu modu, zombi modu, sistem gereksinimleri ve daha fazlası bulunuyor.

Black Ops 3 Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey..

Tüm bu detayların yanı sıra bir oynanış videosu ve bazı ekran görüntüleri de paylaşıldı. Şimdi bu detaylara bir göz atalım. İlk olarak, oyunun hikaye modundan bahsedelim. Black Ops 3‘ün hikayesi 2060 yılında geçiyor. Ve siz de teknolojinin son derece gelişmiş olduğu ve düşman saflarında insanların yanı sıra robotların da bulunduğu bir dünyada insanüstü güçlere sahip bir askeri canlandırıyorsunuz. Bu insanüstü güçleri sağlayan ise Direct Neural Interface (DNI) yani Direkt Nöral Arayüz teknolojisi. Bu teknoloji, askerlere tüm fizyolojileri üstünde kontrol sahibi olma imkanı tanıyor ve onların bilgisayar sistemleriyle entegre olmalarını sağlıyor. Ayrıca askerlerin daha hızlı haberleşmesini ve daha hızlı koordine olmasını sağlıyor.

Örneğin; Direkt Nöral Arayüz’ün karaktere kazandırdığı yeteneklerden biri, uzaktan ele geçirme adlı yetenek. Bu yetenek sayesinde, düşman araçlarının ve robotlarının kontrolünü ele geçirerek onları kendi lehinize kullanabiliyorsunuz. Oyunun hikaye modunu tek başınıza oynayabileceğiniz gibi oyunda bulunacak olan 4 kişilik co-op hikaye modu sayesinde arkadaşlarınızla da oynayabileceksiniz. Yani ekibinizde bulunan diğer karakterleri arkadaşlarını yönetebilecek. Ayrıca isterseniz, co-op modunu bölünmüş ekranda 2 kişilik olarak da oynayabileceksiniz. Oyunun çoklu oyuncu modunda, farklı yeteneklere sahip karakterler bulunacak ve bu karakterlerin her birinin özel bir gücü ve silahı bulunacak. Oyuncular, bu karakterlerden birini seçecek ve oyuna öyle giriş yapacaklar. Ayrıca oyunun zombi modu da bulunacak.

Cumartesi günü sizlerle paylaştığımız haberde, oyunun tanıtım materyallerine ait bazı görsellerin sızdırıldığını ve görsellerin birinde oyunun 6 Kasım’da PC, Playstation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüleceği, oyunun beta sürümünün erişime açılacağı ve oyunu ön sipariş verenlerin beta sürümüne erişim hakkı kazanacağı bilgileri yer alıyordu. Paylaşılan detaylardan ve oyunun oynanış fragmanından anlaşıldığı üzere bu bilgiler doğru çıktı.

Yani Black Ops 3, 6 Kasım’da PC, Playstation 4 ve Xbox One için çıkış yapacak ve oyunu ön sipariş verenler, oyunun çoklu oyunculu beta sürümüne erişim hakkı elde edecekler. Ayrıca beta sürümünün oyunun çıkacağı tüm platformlar için erişime açılacağını da belirtelim. Bunlarla birlikte beta sürümünün başlangıç tarihi henüz belli değil.

Bunların yanında oyunun sistem gereksinimleri de açıklandı. Ama sadece minimum sistem gereksinimleri açıklandı. Önerilen ve ultra sistem gereksinimleri henüz açıklanmayan oyunun minimum sistem gereksinimleri ise şu şekilde:

İşletim Sistemi: Windows 8.1 64 Bit / Windows 8 64 Bit / Windows 7 64 Bit
İşlemci: Intel Core i3 530 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 2.6 GHz
RAM: 6 GB
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 470 1 GB / ATI Radeon HD 6970 1 GB
Ses Kartı: DirectX Uyumlu
DirectX 11