Teknoloji Bu Billboard Size Rahat Bir Nefes Aldıracak!

Bu Billboard Size Rahat Bir Nefes Aldıracak!

09.05.2014 - 04:50 | Son Güncellenme:

İnsan nüfusu gün geçtikçe artarken bu duruma paralel olarak ihtiyaçlarımız da her geçen gün çoğalıyor.

Bu Billboard Size Rahat Bir Nefes Aldıracak

htiyaçlarımızı karşılamak adına ve günlük yaşantımızda kullandığımız ürünlerle doğaya ciddi anlamda tahribatta bulunurken birçoğumuz bu durumu görmezden geliyor. Büyük ölçüde insanoğlunun sebep olduğu doğa tahribatının sonuçlarından biri olan hava kirliliği de gün geçtikçe birçok ülkenin ciddi sorunları arasında yer alıyor. Ülkemizde de belirli merkezlerde ve özellikle Çin’de bir sektör halini almış olan temiz hava satışı bu tehlikenin en çarpıcı kanıtlarından biri gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Bu durumu fark eden Lima şehrinin İTÜ’sü “UTEC”in IQ’su yüksek mühendislerinden yaratıcı bir çözüm geldi. Geçtiğimiz sene de havadaki nemden temiz içme suyu üreten bir billboard ile takdir toplayan mühendislik öğrencileri bu sene tam 1200 ağaç gücünde havayı temizleyen bir billboard ile dikkatleri yeniden üzerlerine çekmeyi başardı.

Ülkemizde de özellikle büyük şehirlerde hızla artan hava kirliliğinin ve aynı zamanda yeni alanlar açmak adına katledilen doğanın sonucunda bizlerin de bu tür billboardlara ihtiyacımız olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ülkemizdeki billboard yatırımları ve sosyal sorumluluk anlamındaki şirketlerin mücadelesini göz önünde bulundurursak bu ve benzeri çalışmaları ülkemizde görmek istediğimiz çalışmalar. Peki siz 1200 ağaç gücündeki bu billboardlar hakkında ne düşünüyorsunuz?