Teknoloji Bu Telefon, Kilit Açmak için İris Tarama Teknolojisi Kullanıyor

Bu Telefon, Kilit Açmak için İris Tarama Teknolojisi Kullanıyor

14.05.2015 - 16:53 | Son Güncellenme:

Biyometrik bilgilerimizi cep telefonlarımıza vermeye başlayalı oldukça uzun zaman geçti diyebiliriz. iPhone 5S’ten bu yana pek çok ...

Bu Telefon, Kilit Açmak için İris Tarama Teknolojisi Kullanıyor

Biyometrik bilgilerimizi cep telefonlarımıza vermeye başlayalı oldukça uzun zaman geçti diyebiliriz. iPhone 5S’ten bu yana pek çok modelde görmeye başladığımız parmak izi algılayıcısı, yüz/göz tanıma ve iris tarama gibi diğer teknolojilerle de desteklenmeye başladı. Bu kervana son eklenen telefon da, Japonya’dan geldi. Japon GSM operatörü NTT Docomo’nun bu yaz piyasaya süreceği Fujitsu Arrows NX F-04G, kilit açma ve ödeme gibi çeşitli işlemlerde iris taraması kullanıyor. Ön kısmında kızılötesi kamera ve LED bulunan telefon, kullanıcının gözünü tarayarak iris desenini çıkarıp şifreliyor. Daha sonra cihaz, kullanıcısını aynı yöntemi kullanarak gözünden tanıyor.

Haberin Devamı

Farklı bir tasarıma sahip olduğu görülen cihaz, Android 5.0 Lollipop işletim sistemine, 32GB depolamaya, 3GB belleğe ve 5.2″lik QHD ekrana sahip (işlemci konusunda herhangi bir bilgi verilmemiş). Şimdilik sadece Japonya’da piyasaya çıkması beklenen telefonun, Avrupa ve ABD’ye doğru yol alıp almayacağı belli değil henüz. Ancak bu tür bir teknolojiyi telefonlarında görmek isteyenler için iyi bir haberimiz var. Gelen bilgilere göre Güney Koreli dev Samsung da, yeni modellerine iris tarama teknolojisi eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Japonya’dan gelen söz konusu modelin videosuna aşağıdan göz atabilir; telefonun görsellerine de galerimizden ulaşabilirsiniz.