Teknoloji Bulut Bilişim Nedir, Ne İşe Yarar? Bulut Bilişim Nerelerde Kullanılır, Nasıl Çalışır?

Bulut Bilişim Nedir, Ne İşe Yarar? Bulut Bilişim Nerelerde Kullanılır, Nasıl Çalışır?

23.03.2021 - 14:57 | Son Güncellenme:

Bulut bilişim sistemi son yıllarda iyice popüler haline gelmiştir. Bulut bilişim teknolojinin de gelişimi ile birlikte iyice tercih edilmektedir. Bulut bilişimin sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Bu avantajları öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapmaktadırlar. Peki bulut bilişim nedir? Bulut bilişim ne işe yaramaktadır? Bulut bilişim nerelerde kullanılır? Bulut bilişim nasıl çalışır? İşte bulut bilişim ile ilgili her şey.

Bulut Bilişim Nedir, Ne İşe Yarar Bulut Bilişim Nerelerde Kullanılır, Nasıl Çalışır

 Bulut bilişimin tarihi internetin keşfedilmesine kadar uzanmaktadır. Özellikle 1950'li yıllarda bulut bilişim kullanımı yaygınlaşmıştır.

Haberin Devamı

 Bulut Bilişim Nedir?

 Bulut bilişim internet depolaması olarak da bilinmektedir. Endüstri 4.0 ile birlikte bulut bilişim de gelişmiştir. Bu şekilde internette istediğiniz dosyaları belirli bir limite kadar depolama şansına sahipsiniz. Bulut bilişimin birçok avantajı yer almaktadır. Bulut bilişim internet sistemini ilk kez dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden olan amazon şirketi kullanmıştır. Amazon şirketinin bu sistemin gelişiminde büyük pay olduğu söylenmektedir.

 Bulut Bilişim Ne İşe Yarar?

 Her türlü tüzel kişi ve bireysel kullanıcıların dosyalarını herhangi bir harici disk kullanmadan internet üzerinden depolamasını sağlayan sisteme bulut bilişim sistemi denilmektedir. Bulut bilişim sistemi bt maliyetlerini de önemli ölçüde düşürmektedir. Bilgi teknolojisi servisi ile entegreli olarak çalışan bulut bilişim sistemi yazılım geliştirme ve test etme ile birlikte çalışmaktadır.

Haberin Devamı

 Bulut Bilişim Nerelerde Kullanılır?

 1) Uygulama Test Etmek

 Uyulama test etme bulut bilişimin ilk kullanıldığı yerlerden bir tanesidir. Bu şekilde veri ölçeklerini de daraltır. Uygulamaları da test etmenizi sağlar.

 2) Veri Depolama

 İnternet üzerinden tüm verileri depolamayı sağlayan çok kullanışlı bir sistemdir. Aynı zamanda depolama maliyetlerinin de düşürmenizi sağlar.

 Bulut Bilişim Nasıl Çalışır?

 Bulut bilişim sistemi verileri internete depolamanızı sağlar. Böylece herhangi bir harici diske gerek kalmadan her yerden internete erişerek verilerinizi istediğiniz yere aktarabilirsiniz.