Teknoloji Bulut Depolama Nedir, Ne İşe Yarar? Bulut Depolama Nasıl Kullanılır?

Bulut Depolama Nedir, Ne İşe Yarar? Bulut Depolama Nasıl Kullanılır?

23.03.2021 - 14:55 | Son Güncellenme:

Günümüzde yaşanan internet çağı ile birlikte her veri, artık internet aracılığı ile kontrol edilmektedir. Hatta birçok kişi bilgi, resim, veri gibi kaynaklarını yine internet aracılığı ile saklamayı tercih etmektedir. Teknolojik çağ, beraberinde farklı depolama sistemlerini de getirmiştir. Bulut depolama da yine bu sistemlerden bir tanesidir. Bulut depolama nedir? Bulut depolama ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Tüm detayları sizler için derledik.

Bulut Depolama Nedir, Ne İşe Yarar Bulut Depolama Nasıl Kullanılır

Bulut depolama, aslında bir bilgi saklama sistemidir. Bu depolama aracılığı sayesinde bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknolojik aletlerdeki veriler siz silene kadar saklanabilir.

Haberin Devamı

 Bulut Depolama Nedir? Ne İşe Yarar?

 Bulut depolama, verilerinizi siz silene kadar koruyabilen bir veri depolama sistemidir. Bu depolama sistemi internet sağlayıcısı ile çalışmaktadır. Günümüzde hayatımızın önemli bir noktasında yer alan internet sayesinde artık verilerde güvenle saklanabilmektedir. Bir tür yedekleme sistemi de diyebiliriz. Hatta bulut depolama sistemi sayesinde bilgisayarınız, tabletiniz ya da telefonunuz bozulsa dahi verileriniz kurtarılabilir.

 Bulut depolama sisteminin en çok tercih edilme nedeni de budur. Bulut depolama için birden fazla sistem seçeneği vardır. Ayrıca bir diğer özelliği ise verilerin kolay aktarılabilir olmasını sağlamasıdır. Cihaz değişikliği gibi durumlarda tüm verilerinizi yani fotoğraf, video, e posta, bilgilerini yeni cihazınıza kolaylıkla aktarabilirsiniz. Eğer bir başka kişiye göndermek istiyorsanız da yine bu işlemi de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Bulut Depolama Nasıl Kullanılır?

 Bulut depolama, verilerinizi internet veya başka bir ağ üzerinden koruma işlemidir. Bu yüzden öncelikle kullanılacak olan bulut depolama sistemine giriş yapılmalıdır. Sonrasında ise istenilen alan boyutu seçilerek işleme devam edilmelidir. Buraya eşitlenen hesap ile veriler depolama sistemine hafıza yeterliliği dahilinde yüklenir. Sonrasında sistemi istediğiniz cihazda açarak verilerinizi aktarabilir ve güncelleyebilirsiniz.