Teknoloji Canon'un aldığı yeni patent kameralarının performansını bir üst seviyeye çıkaracak

Canon'un aldığı yeni patent kameralarının performansını bir üst seviyeye çıkaracak

28.12.2017 - 17:19 | Son Güncellenme:

Canon'un aldığı yeni patent, kameralarının daha hızlı otomatik netleme ve daha iyi videolar çekebilmesinin önünü açacak. Yeni patentle Canon, daha yüksek kalitede cihazlarını daha küçük boyutlarda çıkarabilecek.

Canonun aldığı yeni patent kameralarının performansını bir üst seviyeye çıkaracak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daha hızlı netleme, daha iyi video çekme gibi imkanlar sunan Stacked sensörler her geçen gün daha da yaygınlaşmaya başladı. İlk olarak Sony’nin kullanmaya başladığı teknolojiyi, Canon’unda kullanmak için çalışmalara başladığı belli oldu.

Canon’un 21 Aralık’ta aldığı CMOS sensörü patentiyle Canon kameraları performans konusunda bir üst seviyeye çıkacak.

Kamera çözünürlüklerini artırdıkça video performanslarında yaşanan düşüşü engellemek için ikinci bir sensör olarak kullanılacak CMOS, otofokus ve görüntü işleme görevini üstlenerek kullanıcılarına daha güçlü bir video ve kamera performansı sunarken kameranın boyutları daha küçük olacak.

Canon’un hem fotoğraf kameralarına hem de video kameralarına entegre edeceği düşünülen sistem sayesinde 4K video çekerken ki aşırı ısınmanın önüne geçilerek video çekme kısıtlaması kalkacak ve titreşimli ortamlarda daha net görüntü almamızı sağlayarak her konuda daha başarılı bir deneyim sunacak. Ayrıca bu patentle birlikte kameranın pil ömrününde uzayacağı düşünülüyor.