Teknoloji CES 2016'da duyuruldu, Türkiye'de de satışa çıkacak

CES 2016'da duyuruldu, Türkiye'de de satışa çıkacak

08.01.2016 - 14:29 | Son Güncellenme:

HP'nin Las Vegas'ta düzenlenen "Tüketici Elektroniği Fuarı" CES 2016'da tanıttığı HP Pavilion x2 ve HP EliteBook Folio modelleri, Türkiye'de de satışa sunulacak

CES 2016da duyuruldu, Türkiyede de satışa çıkacak

Erinç Eröz - erinc.eroz@milliyet.com.tr

HP, CES 2016 Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda, Türkide'de de satışa sunacağı ürünleri tanıttı.

Profesyoneller için en ince ve en hafif dizüstü bilgisayar
HP EliteBookFolio dizüstü bilgisayarı, ödüllü HP EliteBook 1020'den yüzde 21 daha ince ve yüzde 15'e kadar daha hafif. 1 kilonun altındaki ağırlığı ve sadece 12.4 mm inceliğinde oluşuyla bu cihaz HP'nin şimdiye kadarki en ince ticari sınıf dizüstü bilgisayarı.
Konuyla ilgili açıklama yapan HP Türkiye Ticari Bilgisayarlar Kategori Müdürü Uğur Varlıoğlu, “PC’yi işte kullandıkları için insanların şık, ince ve hafif bir cihazı istemekten vazgeçmeleri gerekmez. Bu nedenle biz HP EliteBookFolio’yu tasarladık – dünyanın en ince ve en hafif ticari sınıf dizüstü bilgisayarı – Bu bilgisayarlar ile tüketiciler üst seviyede bir tasarımın yanı sıra BT ihtiyaçlarını karşılamak için kritik öneme sahip güvenliği artırır.” dedi.

EliteBookFolio'nun gövdesi, üst seviye bir ustalıkla kesilmiş CNC alüminyumdan oluşuyor. 180 derece açılabilen menteşeleri, opsiyonel olarak sunulan Ultra HD 4K ekranı ile oldukça iddialı EliteBookFolio, Windows 10 Pro işletim sistemine ve 6. nesil Intel Core M vPro işlemcilere sahip.
HP ve Microsoft’un Skype Kurumsal takımı EliteBookFolio’nun geliştirilmesinde yakın işbirliği yaptı. Microsoft’tan Skype Kurumsal Ürün Müdürü Eric Wilfrid yaptığı açıklamada, “Microsoft ve HP mühendisleri en iyi Skype Kurumsal tecrübesi sunmak için bir yıldan fazla bir süredir yakın bir şekilde birlikte çalışıyor. Bu nedenle bu bilgisayarda Skype Kurumsal uygulaması üzerinden yapılan görüşmelerde konuşma ve ses kalitesi üst seviyede” dedi.
Cihazda daha net ses deneyimi sunmak için Bang&Olufsen mühendisleri ile de işbirliği yapan HP, böylece önceki HP cihazlara kıyasla yüzde 40 ses şiddeti artışı yakalandı. Bu sayede, Folio yeri geldiğinde bir telefon görevi de görüyor. Cihazda bulunan dört hoparlör yalnızca konuşma kalitesini artırmakla kalmıyor aynı zamanda müzik dinlerken veya video izlerken daha üstün bir ses sunuyor.


HP'nin etkileyici hibrit bilgisayarı: HP Pavilion x2
HP'nin güncellenen bilgisayar segmenti içerisinde müşterilerinin daha verimli çalışabilmelerine imkân tanıyan ve 12,1 inç ekran boyutu ile büyük bir tablet tasarımına sahip yeni HP Pavilion x2 dizüstü bilgisayarı da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu, Tüketici Ürünleri Kategori Yöneticisi Fatih Atlibatur,"Çözünürlük, parlaklık ve kontrastı kapsayan ekran kalitesi, kişisel cihazlarında zengin medya içerikleri hazırlayan müşteriler için büyük önem taşıyor ve bu bilgisayarlar için bir istisna oluşturmuyor." dedi.

Türkiye'de Mart ayında satışa çıkması beklenen ürün 128 veya 256 GB depolama alanı, FULL HD ekran çözünürlüğü, 6. Nesil Intel Core M3 işlemci desteği, 4 veya 8 GB bellek seçeneklerinin yanı sıra, USB 3,1 Type-C ve tam boy USB 2.0 bağlantı portları da sunuyor. Sadece 0,76 kg ağırlığa ve 8.4 inceliğindeki tablet kısmı, 8 saatin üzerinde pil ömrü sunuyor. Klavyesiyle birlikte ağırlığı 1.47 kg olan ürün, B&O Play'in tabletlere özel tasarladığı ön hoparlörleri sayesinde de müzik konusunda iddialı.