Teknoloji Haberleri CES’in yıldızı kim olacak?

CES’in yıldızı kim olacak?

06.01.2010 - 01:17 | Son Güncellenme:

ABD’de kumar, eğlence ve lüks yaşamın üssü olarak bilinen Las Vegas, şu günlerde 2 bin 500’ü aşkın teknoloji şirketinin yeni ürün şovuna sahne olacak dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2010’a odaklandı

CES’in yıldızı kim olacak

Bugün Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın açılış konuşmasıyla başlayacak etkinlikte, yeni nesil bilgisayarlardan 3 boyutlu ince TV’lere, yeni teknolojilerle yüklü e-kitap cihazlarından cep telefonlarına kadar yüzlerce cihaz görücüye çıkacak. Fuara katılan firmalar, pazartesi gününden bu yana Vegas’ta tanıtım toplantılarına başladılar bile. Bunlar arasında en çok dikkat çekenlere bir gözatalım...

Haberin Devamı

Google, iPhone’a kafa tutuyor
Apple’ın iPhone’la yakaladığı çıkışa ‘dur’ demek isteyen Google açık kaynak kodlu Android işletim sistemiyle hazırladığı Nexus One adlı telefonu CES’te tanıttı. Ağırlığı 130 gram, inceliği ise sadece 11.5 milimetre olan Nexus One’ın ABD’de TMobile ile kontratlı fiyatı 180 dolar, kontratsız fiyatı 530 dolar olarak belirlendi. İnternet dünyasında başı çeken Google’ın yeni telefonda da yine internet odaklı uygulamalarla yüklenmesi bekleniyor. Google, Nexus One’ı son testler amacıyla geçen ay çalışanlarına dağıtmıştı.

Bu da dokunmatik
- Android 2.1 işletim sistemi
- 3G ile hızlı internet
- 1 GHz QUALCOMM işlemci
- 512 MB RAM, 512 MB ROM bellek
- 32 GB’a kadar genişletilebilir 4 GB’lık hafıza deposu
- LED flaşlı 5 MP çözünürlükte fotoğraf makinesi
- 3.7 inç WVGA AMOLED dokumatik ekran
- GPS, dijital pusula, ortam ışığı sensorü

Haberin Devamı

CES’in yıldızı kim olacak

200 dolarlık tablet
2010’un ilk günlerinde teknoloji çevreleri, Apple’ın iTablet (iSlate) modelinden haber beklerken dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden Freescale, CES 2010’un bombasını dün patlattı. 7 inç boyutunda gelişmiş seviyede dokunmatik ekran teknolojisine sahip tablet PC modelini tanıtan şirket, cihazın 200 dolarlık fiyat etiketiyle pazara çıkacağını bildirdi. Yeni nesil hızlı işlemci kullanan ve 12 saatlik batarya ömrüyle dikkat çeken cihaz, sanal klavye üzerinden tek ekranda bilgisayar, internet, müzikçalar, video oynatıcıyla birlikte geliyor. Cihaz, açık kaynak kodlu işletim sistemi (Google Android veya Linux) kullanıyor.

İçinde yok, yok!
- 7 inç dokunmatik ekran
- 1020x600 piksel ekran çözünürlüğü
- 4GB’dan 64GB’a kadar hafıza kapasitesi
- WiFi, 3G, Bluetooth, GPS desteği
- 3 Megapiksel web kamera
- Video çekimi (Saniyede 30 kare)
- USB 2.0, USB mini ve SIM kart uyumlu
- 14.9 santimetre incelikte
- Ağırlığı 376 gram

CES’in yıldızı kim olacak

Kumanda mı, bilgisayar mı?
Televizyon, bilgisayar ve internet teknolojisinin artık birlikte kullanılmaya başlaması, uzaktan kumanda cihazlarında da bir dönüşüme işaret ediyor. SilverPAC Evolution 5500 adlı uzaktan kumanda, tek bir cihazla TV ve bilgisayarları kontrol etmek için tasarlandı. Bu cihaz sayesinde bir yandan TV’de “zap” yaparken diğer yandan da cihazın üzerindeki ekrandan gelen e-postaları görmek, web üzerinde gezinti yapmak mümkün. Bilgisayardaki müzik parçaları veya video, film dosyaları da yönetiliyor. Popüler sosyal ağlar Facebook ve Twitter hesaplarına da aynı ekrandan kolayca gözatılabiliyor. Cihazın bir diğer marifeti de ev veya ofisin ışık sistemini yönetmek. Bunun için ışıklandırma sisteminin, merkezi bir bilgisayar ağına tanımlanması gerekiyor.