Teknoloji Cipriani’de gündem: Nokia N8 tutar mı?

Cipriani’de gündem: Nokia N8 tutar mı?

20.09.2010 - 00:26 | Son Güncellenme:

Geçen hafta İngiltere’nin Londra kentinde “Nokia World” ile “Google-HTC” etkinlikleri sonrasında bir akşam yemeği. Yer, yakında yeni şubesini İstanbul’da, Edition Hotel’de açacak olan ünlü Cipriani (C London) restoran

Cipriani’de gündem: Nokia N8 tutar mı

Yemek masasında benimle birlikte Türkiye’de mobil endüstrinin etkili oyuncularından iddialı 3 isim yer alıyor. Biri “dağıtıcı”, diğeri “operatör” bir diğeri “üretici” tarafından tepe yönetici.
Sohbete cep piyasasının global çapta ve Türkiye ayağında nereye gittiği konusu hakim oluyor. Sonlara doğru masada tartışma konusu yemekten bir gün önce Nokia World etkinliğinde sergilenen Nokia’nın yeni modeli N8’e geliyor. Cihazın teknoloji olarak bir eksiği yok gibi görünse de, söz uygulama mağazasından açılınca Nokia’nın eksik yönü açığa çıkıyor. Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierce, “Bu alanda iddialı olmak için çalışıyoruz” demekle yetiniyor.
“Nokia’nın merkezinden biri CEO diğeri akıllı telefon biriminin başındaki isim olmak üzere 2 ayrılık ile Microsoft’tan CEO transferini kapsayan operasyon şirketi yükselişe geçirir mi?” diye sorulduğunda Pierce’in değerlendirmesi “Göreceğiz” şeklinde oluyor. Hatırlatalım Nokia bir süredir pazarda kan kaybediyor.