Populer Bilim Çocukların 'Uzay' merakı!

Çocukların 'Uzay' merakı!

12.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 4 ülkede uygulanan "Space Camp" organizasyonunda, 7-15 yaş arasındaki çocuklara yönelik düzenlenen yaz kamplarına katılımın özellikle son 3 yılda ciddi oranda arttığı bildirildi.

Çocukların Uzay merakı

İzmir’de kurulu bulunan "Space Camp Türkiye" Pazarlama ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Melda Güner, yaz kampının tanıtımlarını gerçekleştirdikleri Mersin’de, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Güner, Uzay Kampı fikrinin, aya ilk insanlı uçuşu gerçekleştiren Apollo 11 uzay aracını taşıyan Saturn V roketlerinin tasarımcısı bilim adamı Dr. Wernher Von Braun tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Merkezi ABD’de bulunan organizasyonun, 2000 yılında İzmir’de de uygulamaya başlandığını, böylelikle dünya genelindeki 4 ülkede uzay kamplarının hayata geçirildiğini belirten Güner, şöyle devam etti: "Uzay Kampı, Türkiye 7-15 yaş grubundaki öğrencileri bilim ve teknoloji alanlarında bilgilendirip, uygulamalı eğitimlerle bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Türkçe ve İngilizce sunulan programlarda eğitim almanın yanı sıra takım çalışması ve liderlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik de değişik aktiviteler gerçekleştiriyoruz."

Programa katılan çocukların, uzay hakkında genel bilgilerin yanı sıra "uzaya yolculuk" konusunda da eğitildiğini ifade eden Güner, İzmir Serbest Bölgesi’ndeki kurumlarında eğitim alan çocukların gerçek bir uzay mekiğinin boyutlarındaki similatör aracıyla tüm kontrolleri kendileri yaparak "uzaya yolculuk" gerçekleştirdiklerini bildirdi. Programa katılmak isteyenlerin özellikle son 3 yılda yüzde 75’lere varan ölçüde artış kaydettiğini belirten Güner, "ABD’de yapılan bir araştırma, uzay kampına katılan çocukların yüzde 80’inin ilerleyen yıllarda fen-matematik alanlarına daha eğilimli olmaya başladığını ve başarı yüzdesinin arttığını ortaya koydu. Yani kamplar, öğrencilerin bir anlamda yaşamlarında da etkin rol alıyor" diye konuştu.

Güner, 2008 yılı yaz kampına Mayıs ayı itibariyle bine yakın başvurunun yapıldığını, kamp dönemine kadar bu sayının bin 500’e çıkmasını beklediklerini kaydetti.