Teknoloji Counter Strike’ı Androidde Nasıl Oynarsınız?

Counter Strike’ı Androidde Nasıl Oynarsınız?

20.04.2016 - 13:52 | Son Güncellenme:

Counter Strike ilk çıktığı zaman birçok oyuncunun  vazgeçilmez FPS oyunuydu.

Counter Strike’ı Androidde Nasıl Oynarsınız

Hala unutulmamış olsa gerek Android’e uyumlu bir sürümü geliştirilmiş. Daha önce klasik masaüstü oyunlarını mobil platforma uyarlandığını görmüştük. Bunların içinde bazıları da Android platformda uyarlanmıştı. Ancak bu oyunları çoğunluğu dokunmatik ekranı kullanmaktaydı. Bir FPS oyununu özellikle Counter Strike gibi dünya çapında tanınan bir ismin uyarlanması birçok oyuncu için hayaldi. Alibek Omarov Isimli bir geliştirici tek başına daha önce kimsenin denemediği bir işi yapmaya kalktı. Counter Strike 1.6 sürümünü Android platformunda oynanabilir hale getirdi hem de çoklu oyuncu özelliği dâhil olarak.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere Dota hayatına WarCraft 3: Frozen Throne isimli gerçek zamanlı strateji oyununun modu olarak başlamıştı. Aynı şekilde Counter Strike da Half-Life için bir mod olarak geliştirilmişti. Daha sonra bu isim FPS oyunlarında rekabete dayalı takım oyunları için bir öncü haline gelmişti. 1.6 sürümü Valve tarafından Source oyun motoruna aktarılmadan önce çıkan son sürümüydü.

Bir FPS oyununu pcden alıp akıllı telefonlarda çalışacak şekilde uyarlamak beraberinde çeşitli uyumsuzluk problemlerini de getiriyor. Öncelikli olarak klavye ve mouse kontrollerini aktarmak son derece zorlu bir iş, Omarov bu işin üstesinden gelmek için ekranı bir sürü ufak düğmeyle doldurmuş ancak oyunun Android platformuna geldiği göz önünde bulundurulursa Android kumandaları ile daha keyifli bir oyun tecrübesi elde edilebilir.

Haberin Devamı

Oyunun Android sürümünü akıllı telefona yüklenmesi kolay bir iş değil. Bunu başarmak biraz teknik bilgi gerektiriyor. Günümüzdeki oyunlarla yarışamayacak olsa da geçmişe dönük anılarını hatırlamak isteyenler için bir seçenek olabilir.

GoPro’dan Gelecek Olan Yenilikler
Yazarlar