Teknoloji Dev şirketlerden büyük açık: 26 milyon kullanıcının bilgileri çalındı!

Dev şirketlerden büyük açık: 26 milyon kullanıcının bilgileri çalındı!

11.06.2021 - 14:37 | Son Güncellenme:

Arasında Facebook, Amazon, Apple ve Instagram gibi popüler ağların da olduğu yeni veri sızdırılma olayında büyük bir açık ortaya çıktı. Verilerin yalnızca anlık değil aynı zamanda iki yıl boyunca sızdırıldığı da öğrenildi! İşte bütün detaylar...

Dev şirketlerden büyük açık: 26 milyon kullanıcının bilgileri çalındı

2019 yılında kurulan bir güvenlik şirketi olan NordLocker, 2018 ve 2020 yıllarını kapsayan bir siber saldırının detaylarını ortaya çıkarttı. NordLocker'ın iddiasına göre Amazon, Apple ve Facebook gibi dev şirketlerin kullanıcılarının hesapları çalındı. Kötü amaçlı yazılımlar ile saldıran hackerlar, 3.25 milyon Windows bilgisayardan ödeme bilgileri çalınmış. 

Haberin Devamı

MİLYONLARCA KULLANICININ HESAPLARI ELE GEÇİRİLDİ, BİLGİLERİ ÇALINDI

Uzun bir süredir kullanıcı verilerinin sızdırılmasıyla gündeme gelen dev şirketler yeni bir araştırmaya konu oldu. Araştırmanın sonuçları ise oldukça çarpıcı zira NordLocker, milyonlarca kullanıcının hesaplarının çalındığını bildiriyor. Söz konusu çalıntı bilgilerin 1.2 terabaytlık veri tabanı ortaya çıktı.

Yukarıda saydığımız şirketlere ek olarak bir de  eBay, Instagram, Netflix, Paypal, Roblox, Steam, Twitch ve Twitter da yer alıyor. 

Yakın zaman önce de Electronic Arts hacklendi. İnfial etkisi yaratan bu olayda 780 GB gibi çok büyük bir hırsızlık yapıldı. Oyunlarıyla bilinen ve çok yüksek meblağlara sattığı için eleştirilen şirketin FIFA 2021 gibi popüler oyunlarının kaynak kodları ele geçirildi. 

Haberin Devamı

Şirketin Frosbite adı verilen oyun motoru hakkında da önemli araçların çalındığı bilgisi verilmişti. Buradan çalınan veriler Deep Web üzerinden satışa çıkarılmış ancak şu an detaylar hakkında bir bilgi elimizde bulunmuyor.