Populer Bilim Dev uzaylı solucanlar Fransa'yı kuşatma altına aldı

Dev uzaylı solucanlar Fransa'yı kuşatma altına aldı

24.05.2018 - 19:04 | Son Güncellenme:

Biyologlar, Fransız topraklarındaki dev yırtıcı solucanların istilası konusunda insanları uyardı. Araştırmacılara göre, böyle bir istila yaklaşık yirmi yıldır rapor ediliyor ve fauna için bir tehdit oluşturuyor. İstilacı solucanların paslı-kahverengi bir kafası ve yanardöner mavi-yeşil gövdesi var.

Dev uzaylı solucanlar Fransayı kuşatma altına aldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Biyolog Jean-Lou Justine, amatör natüralist Pierre Gros ve diğer üç meslektaş, 1999 yılından bu yana Fransa topraklarında 700'den fazla dev solucan görülmesi üzerine beş yıllık bir çalışma yürüttü. Beş yıl önce Gros, bahçesinde bulduğu üç ayrı ve oldukça sıra dışı solucanın fotoğraflarını Justine'e göndermeye başladı.

Uzaylı solucanlar, aseksüel olarak üreyen klonlar. Asya'ya özgü yırtıcı yaratıklar, solucanlarla besleniyor. Avlarını hareketsiz kılan 'tetrodotoksin' olarak bilinen bir biyo-silaha sahipler. Bir zamanlar Justine'nin meslektaşlarından biri, düz kurtlardan birini ağzına koyduğunu ve onun "hayatının en kötü deneyimlerinden biri" olduğunu söyledi.

Çalışma boyunca ekip, Fransa ve denizaşırı topraklarda beş tür uzaylı solucan tespit etti. Justine, başlangıçta egzotik solucanlar tarafından yaratılan tehdidi küçük bir zararlıdan başka bir şey olarak görmezden geldi.

Haberin Devamı

Dev uzaylı solucanlar Fransayı kuşatma altına aldı

Çalışmada, "Bu uzun ve parlak renkli solucanların, uzun zamandır Avrupa'daki ??gelişmiş bir ülkede bilim adamlarının ve yetkililerinin dikkatinden kaçabileceğine hayran kaldık. Solucanlardan biri olan Hammerhead yassı kurt, bir metre uzunluğa kadar çıkabilir." dendi.

Uzaylı solucanların kaydedilmiş görüntüleri 1999'a kadar uzanıyor. Bir aile araştırmacılara VHS kaset kayıtlarını gönderdiler. Çünkü kurtlar çok garipti. 2013 yılında, bir grup anaokulu çocuğu, oyun alanında çok büyük, kıvrak bir yılan kütlesi gördüler. Sadece 1999 ve 2017 yılları arasında çekiç başlı yassı kurtların toplam 111 gözlemi yapıldı. Bunların çoğu, nemli ve ılıman olan Fransa'nın güneyinde yapıldı.

Fransız araştırmacılar, solucanların yeni çevrelerinde ciddi bir tehdit oluşturdukları konusunda uyarıyorlar. İskoçya ve İrlanda'daki benzer düz kurt işgalleri, tarım arazilerinin verimini yüzde altı azalttı.

Yazarlar