Teknoloji Dijital dünyada neler olacak?

Dijital dünyada neler olacak?

20.12.2010 - 14:45 | Son Güncellenme:

Dijital dünyanın en genç liderlerinden Josh Spear ile Marka 2010 konferasında konuştuk...

Dijital dünyada neler olacak

Dünyada ki en genç ve en etkili pazarlama stratejistlerinden biri olan Josh Spear ile Marka 2010 konferansında Milliyet.com.tr olarak konuştuk...

Haberin Devamı

Bu trendleri ve kimsenin bilmediği yeni mekanları keşfettiğiniz bloğu yazmaya nasıl başladınız?

Ailem ile birlikte birçok seyehate çıkma fırsatım bulunuyordu. Bu seyahatlerde gezerken birçok ilginç şey ile karşı karşıya geldim. ilk zamanlarda gördüğüm veya hoşuma giden şeyleri mail atarak arkadaşlarım ile paylaşmaya başladım ve bunları organize edip ailem ve etrafımdakiler ile paylaşmak için bir blog altında topladım. Bu beğendiğim şeylerin organize edilmiş hali kulaktan kulağa kendiliğinden büyüdü.

Normal bir gününüz nasıl geçiyor?

Günlerim bu aralar gerçekten zor geçiyor. Yolculuk yaparak geçiyor diyebilirim. bu sene birçok ülke gezdim ve tahminen 150.000 mili bulacak. Genel olarak zamanımı gittiğim yerlerde sokaklarda yürüyüp yerel insanlarla iletişime geçerek, o yöreye özel sanat ve tasarımları görüp, yerel yemek yiyerek geçiriyorum.

Haberin Devamı

Yazılarınızı yazarken en çok nelerden ilham alırsınız?

Beni en çok gittiğim yere özel eşsiz şeyler etkiliyor. Örneğin istanbula geldiğimde nişantaşına gidiyorum birçok marka var ve aynı markalar başka şehirlede de mevcut ama öbür tarafta galatanın arnavut kaldırımlarını yürürken gördüğüm Türkiye'ye ait özel bir yemek bir eşya beni acaip etkiliyor. İşte benim ilham kaynağımda bunlar.

Sayısız ülke gezdiniz, peki sizce Türkiye'deki en güzel yer neresi?

Ben Galata'nın kıvrılan yollarını ve oradaki Türkiye'ye ait tasarımları çok beğendim.

Sosyal Medya'nın geleceğini nasıl görüyorsunuz? İleride Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerini şahit olacak mıyız?

Sosyal medyadan ziyade sosyalleşen medya görücekmişiz gibi geliyor bana. Yani sosyalleşmek bir platform üzerinde değil ama her şeyin tepesinde bir tabaka olacak. Herkes kim hangi siteyi geziyor görüp arkadaşları ile paylaşabilecek.

Türkiye'deki girişimciler için neler söyleyebilirsiniz?

Girişimciler Türkiye'de daha çok önemsenmeli ve ödüllendirilmeli. Devletin ve yönetimlerin daha da destek olması lazım. Batı'da büyük şirketler girişimlere daha çok destek veriyorlar. Bu durum'un Türkiye'de böyle olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Josh Spear kimdir?

Dünyadaki en genç ve en etkili pazarlama stratejistlerinden biri olan Josh Spear tasarım, özgünlük ve kulaktan kulağa pazarlamaya kadar her konuda zeki ve sınır tanımayan içgörüsü ile tanınıyor.

Josh'un New York'taki danışmanlık şirketi karmaşık kurumsal yapıların sorunlarına ve hırslarına dijital bir dünya görüşüyle çözüm bulmakta.

Spear, hızla yükselen ortamlara yeni ölçüm modelleri tasarlarken, online ilişkiler için daha derin ve kalıcı stratejiler geliştiriyor. Şirketi dünyanın en büyük markalarına danışmanlık yaparken, aynı zamanda teknolojinin insan davranışının tüm yönlerini nasıl etkilemekte olduğunu inceleyen bir think-tank olarak da çalışıyor.

Yazarlar