Teknoloji Haberleri Dijital dünyadaki bilgiler kitapların 3 milyon katı!

Dijital dünyadaki bilgiler kitapların 3 milyon katı!

12.03.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

2006’da dijital dünyanın boyutu 161 milyar gigabit olurken 2010 yılında bu miktarın 988 milyar gigabite ulaşması bekleniyor.

Dijital dünyadaki bilgiler kitapların 3 milyon katı
EMC firmasının desteğiyle araştırma kuruluşu IDC tarafından yapılan bir araştırma, üretilen ve kopyalanan içeriğin her yıl yüzde 57 büyüyeceğini ortaya koydu.

İş hayatıyla bağlantılı içeriğin yanısıra metinle sınırlı kalmayan multimedya içeriği ile internet üzerinde paylaşım, yayımlama gibi giderek yaygınlaşan yönelimlere bağlı olarak üretilen ve kopyalanan içerik artarken, internet kullanıcı sayısının da 2010’da 1.6 milyara ulaşması bekleniyor.

Öte yandan 2006’da 161 milyar gigabitlik boyutu ile dijital dünya, gerçek dünyada basılmış olan tüm kitaplardaki bilgilerin yaklaşık üç milyon katına denk bir hacme ulaştı. Bu, dünyadan güneşe uzanan 93 milyon mil uzunluğunda kitap yığınına eşit.

Güvenlik ve gizlilik

2010 yılına gelindiğinde, dijital dünyanın yaklaşık yüzde 70’i bireyler tarafından yaratılıyor olacak ve dijital dünyanın en az yüzde 85’inin güvenlik, gizlilik, güvenilirlik ve uyumluluğundan kurumlar sorumlu olacak.

Yaratılacak içeriğin büyük bölümüne, ağ üzerinde, veri merkezlerinde, sunucu sitelerinde, telefon, internet anahtarlarında ya da yedekleme sisteminde, kurumların eli bir şekilde değecek.

Dijital dünyanın en az yüzde 85’inin güvenlik, gizlilik, güvenilirlik ve uyumundan her boyutta işletme, kamu kurumu, hükümet ve derneklerin de dahil olduğu kurumlar sorumlu olacak. www.emc.com
Yazarlar