Teknoloji DJI Spark sahipleri için son gün 1 Eylül!

DJI Spark sahipleri için son gün 1 Eylül!

28.08.2017 - 13:25 | Son Güncellenme:

DJI, belirsiz sayıda yeni Spark adlı drone'un gökyüzünden düşmesine neden olan tehlikeli bir soruna yanıt olarak yeni yazılım düzeltmesi çıkardığını açıkladı. Bu güncellemenin 1 Eylül tarihine kadar yapılması gerek.

DJI Spark sahipleri için son gün 1 Eylül

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çinli üretici DJI, Spark drone sahiplerinin 1 Eylül'e kadar ürün yazılımlarını en yeni sürüme güncellemeleri gerektiğini aksi takdirde tamamen kilitleneceklerini açıkladı. Şirket, blog yazısında "Uçuş güvenliği ve ürün güvenilirliğini en üst seviyeye çıkarmak için zorunlu ürün bilgisi güncelleme seçeneğine karar verildi." dedi. Güncelleme, kararlılığı, bağlantıyı ve pil donanım yazılımını geliştiriyor

DJI, sadece "az sayıda" sahibinin uçuş arızalarını yaşadığını söylüyor. Drone'un pil yönetim sisteminden veya güç kaynağından nedenli bir sorun yüzünden düştüğü tahmin ediliyor.

DJI, Spark'ın Çinli elektronik devi için acı verici bir gerileme kaydetmesini sağlayacak pek çok ürünü piyasaya sürdü. DJI, Spark sahiplerinin yazılım güncellemelerini internet bağlantısı alanındaki DJI Go 4 uygulaması aracılığıyla veya bir bilgisayara takarak DJI Assistant 2 adlı masaüstü uygulamasını kullanarak yükleyebiliyor.