Teknoloji DJI'ın yeni drone'u Spark ortaya çıktı

DJI'ın yeni drone'u Spark ortaya çıktı

07.04.2017 - 10:05 | Son Güncellenme:

DJI'ın çok yakında çıkarmayı planladığı Spark adlı dünyanın en küçük drone'una ait yeni fotoğraflar internette paylaşıldı. İşte DJI'ın son drone'u Spark.

DJIın yeni droneu Spark ortaya çıktı

En son katlanabilir yapıdaki Mavic Pro'yu kullanıcıların beğenisini sunan DJI'ın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni drone modeli Spark'a ait görseller internete sızdırıldı. Sızıntının ardından cihazın DJI tarafından resmi olarak ne zaman tanıtılabileceği tartışılmaya başlandı.

Haberin Devamı

DJI Spark’ın varlığını henüz doğrulanamıyor. Ortaya çıkan fotoğraflar ve videolardan yola çıkarak DJI Spark'ın Mavic Pro'ya göre çok daha küçük boyutlarda bir drone olduğu söylenebilir. Neredeyse elle sığabilecek büyüklükte olan Spark'ın kolları sabit bir yapıda olduğu için katlanamıyor.

Kamerası da sadece yukarı ve aşağıya hareket edebildiği için sağdan veya soldan görüntü alabilmek için drone'un döndürülmesi gerekiyor. Bu da drone’un hızlı şekilde fotoğraf ve video çekimine odaklanacak düşük fiyatlı bir selfie drone'u olabileceğini düşündürüyor. Bazı drone forumlarında ise Spark’ın yarışlar için özel olarak geliştirildiği düşünülüyor.

Kumandası veya teknik özellikleri hakkında da herhangi bir bilgi bulunmayan Spark ile ilgili detayların ileryen dönemde netleşmesi bekleniyor.