Teknoloji Dört mevsim de var! Mevsimler arasında yürüyerek geçiş yapılabilecek

Dört mevsim de var! Mevsimler arasında yürüyerek geçiş yapılabilecek

19.07.2017 - 16:48 | Son Güncellenme:

İlerleyen teknolojiyle birlikte insanlar mevsimleri de kontrol altında tutmaya başladı. İnsanlar yapı içerisinde ilkbahar mevsimine girip, kış mevsiminden dışarı çıkabilecek.

Dört mevsim de var Mevsimler arasında yürüyerek geçiş yapılabilecek

İtalyan mimar Carlo Ratti, Milan'ın kuzeybatısında “The Garden of Four Seasons” (Dört Mevsim Bahçesi) isimli bir projeye hayat verecek. 2 bin 500 metrekarelik bir alana kurulacak yapıda, aynı ismi gibi dört bölmesinde dört mevsim birden yaşanacak. Özel ısıtma/soğutma sistemi sayesinde bu koşullar sene boyunca korunabilecek.

Haberin Devamı

Dört mevsim de var Mevsimler arasında yürüyerek geçiş yapılabilecek

Ziyaretçiler önce ilkbahar bölümünden içeri girecek. Mevsimler boyunca ilerleyerek sırayla yaz, sonbahar ve kış bölmesine devam edip buradan çıkacaklar. Bu kubbenin içindeki her mevsim bölmesi sensörlerle donatılacak ve bölmelerin ısı, nem, su seviyesi, bitkilerin durumu gibi bilgiler toplanacak. Toplanan bilgiler her bölmedeki ekranlarla ziyaretçilere anlık olarak sunulacak.

Kubbenin ihtiyacı olan tüm enerji, tepesindeki güneş panelleri tarafından sağlanacak. İçindeki bölmelerin ısıları ayrı ayrı korunabilsin ve kontrol edilebilsin diye de kubbenin tamamının ‘ethylene tetrafluoroethylene' (ETFE) maddesi ile kaplanacak.