Teknoloji Haberleri Dosyaların efendisi siz olun!

Dosyaların efendisi siz olun!

06.01.2010 - 16:00 | Son Güncellenme:

Kurulum gerektirmeyen bu bedava araç ile tüm dosyalarınıza en kolay yoldan hükmedin...

Dosyaların efendisi siz olun

Her program belli dosya tipleri ile çalışmak için tasarlanmıştır. Ama her zaman her dosya tipini varsayılan program ile çalıştırmayı tercih etmeyebilirsiniz. Windows'ta bunun için "Birlikte aç" özelliği bulunsa da çok daha pratik bir yöntem de var. Coffee adlı ufak, ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen bu program sayesinde özel durumlarda dilediğiniz dosya tipini, o an tercih ettiğiniz program ile kolaylıkla açabilirsiniz...

Örneğin JPG dosya türünü çoğu zaman ACDSee ile açıyor olabilirsiniz. Ama resmin üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde önce Photoshop veya GIMP gibi bir programı çalıştırıp sonra da JPG dosyasını bu program ile açmak yerine Coffee sayesinde dilerseniz bu defaya mahsus olarak çift tıklama ile otomatik olarak resim düzenleme programınızın açmasını sağlamak mümkün. Daha da güzeli Coffee'yi kullanarak belli tuş kombinasyonları oluşturabilir ve bu kombinasyonları kullanarak dosya türlerinin o an hangi program ile açılmasını tercih ettiğinizi belirleyebilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken programı indirdikten sonra çalıştırmak. Bundan sonra Coffee ile dilediğiniz dosya türlerini çalıştıracak programları tek tek tanımlayabilirsiniz. Coffee'yi şu adresten indirebilirsiniz.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.