Teknoloji Dota 2 Maçları Sanal Gerçeklik ile İzlenecek

Dota 2 Maçları Sanal Gerçeklik ile İzlenecek

06.04.2016 - 14:41 | Son Güncellenme:

Valve, oyuncular tarafından çok ilgi çeken iki şeyi bir araya getirmek istiyor. E-spor ve sanal gerçeklik başlığı. Dota 2 VR ile rahiplerine fark atar mı?

Dota 2 Maçları Sanal Gerçeklik ile İzlenecek

Valve’in sahibi olduğu Dota 2 oyunun turnuva maçları Valve tarafından sanal gerçeklik ile yayınlanabilir. Bu yenilik aslında MOBA türündeki oyunun, en büyük rakibi olan Riot Games’in geliştirdiği League of Legends oyununa büyük bir çalım atması anlamına geliyor. Bu mode Valve‘in SteamVR internet sitesinde gelecek olan sanal gerçeklik özellikleri menüsünde favori oyunlar kısmına eklendi.

Haberin Devamı

Videoda gördüğümüz kadarıyla standart bir e-spor yayını gibi duran Dota 2 maçı aslında havada asılı bir şekilde duruyor. 3 boyutlu haritaya sahip olacak olan özellikte oyunun tam karşısında oturuyormuşsunuz hissi yaratılacak. Ayrıca ekranın çeşitli yerlerde oyuncuların fotoğrafları ve oyunla ilgili görsel grafikler yer alacak. Bunları Vive kontrolcüsünü kullanarak değiştirebileceksiniz. Oyun izleme sistemi olarak zaten bir harika. Oyunun içerisinden profesyonel ya da amatör oyuncuların maçlarını izleyebilirsiniz. Burada kamera hareketi tamamen size kalmış. Yani özellikle istediğiniz bir oyuncuyu ya da yeri takip edebiliyorsunuz. Oyunu izlerken detaylı istatistikleri bir yayından izlermiş gibi kolayca elde edebiliyorsunuz. Bu sayede maçla ilgili detaylara da sahip oluyorsunuz. Ne yazık ki tanıtım videosunda asıl oyunun VR versiyonu bulunmuyor. Dota 2 ve League of Legends üç boyutlu olarak renderlansa bile farklı ve karmaşık bir perspektiften oynandığı için teknik olarak henüz VR’a hazır değil.

Steam’den Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Geldi!
Yazarlar