Teknoloji Dünyada Bir İlk! LG'den Karakterli Telefon...

Dünyada Bir İlk! LG'den Karakterli Telefon...

12.11.2014 - 09:18 | Son Güncellenme:

LG, dünyanın karakter sahibi ilk telefonu AKA’yı tanıttı. LG AKA, kızaklı kapaklarıyla farklı karakterlere bürünebilen bir telefon.

Dünyada Bir İlk LGden Karakterli Telefon...

Özellik tarafında pek bir farklılık barındırmayan modeli, 5 inç’li 720p IPS ekrana, 4 çekirdekli 1.2 GHz hızında çalışan işlemciye, 1.5 GB belleğe, 16 GB depolamaya (microSD ile 128 GB’ye kadar genişletilebiliyor), Android 4.4 KitKat işletim sistemine, 8 MP ane ve 2 MP ön kameraya, 2610 mAh kapasiteli pile sahip. Ön kapaksız 135.5 gram olan cihaz, kapak takıldığında 157 gram oluyor.

Haberin Devamı

Dört farklı kapağın dört farklı kişiliği var. telefon bu farklı kapaklara göre kişilik değiştiriyor. Bu kişilik değişimini de, kapak takılınca üst kısmı açıkta kalan ekranda beliren gözlerden anlıyoruz. ’nin LTE ürün planlamasının başındaki isim olan Ramchan Woo’ya göre, sarı kapak kolayca aşık olabilen havalı bir tip. Beyaz kapak argo konuşuyor ama diğer yandan çok sevimli. Mavi kapak müzik ve bira seviyor. Pembe ise kola ve hamburger düşkünü, tombulca bir karakter.

Güney Kore’de bugün yaklaşık 460 Dolar fiyatla satışa çıkan LG AKA modelinin ülke dışında da satışa sunulacağı tahmin edilmiyor.