Teknoloji Dünyanın ilk Bluetooth ile çalışan düzleştirici

Dünyanın ilk Bluetooth ile çalışan düzleştirici

12.07.2019 - 16:38 | Son Güncellenme:

Bluetooth teknolojisi ile prize gerek duymadan saç düzleştiricisini kullanabilirsiniz...

Dünyanın ilk Bluetooth ile çalışan düzleştirici

Gelişen Bluetooth teknolojisi ile prize gerek duymadan birçok aleti kullanabiliyoruz. Su ısıtıcıları, kahve makineleri, hoparlör ve daha fazlası. Bunlara saç düzleştiricileri de ekleniyor. Bluetooth’lu saç düzleştiricileri düzleştiriciyi prizde unutma derdine son verecek.

Haberin Devamı

Saç kurutma makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası gibi ürünler üreten İngiliz markası Glomoriser şimdi de Bluetooth teknolojisini deniyor.

Bluetooth teknolojisi ile çalışan diğer ürünler gibi, bu saç düzleştiricisini de kullanmak için ürünün uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor. İndirdiğiniz uygulamayı düzleştiriciye bağladığınızda ürün kullanıma hazır hale geliyor.

Fakat büyük bir problem var, bu düzleştiriciler kolay bir şekilde hacklenebiliyor. İngiliz bir araştırma şirketi Bluetooth ile çalışan saç düzleştiricisini test etmiş ve uzaktan kolay bir şekilde zararlı komutlar verilebileceğini tespit etmiş. Saç düzleştiricisi en düşük 122°, en yüksek 455° ısıya sahip. Kullanıcılar uygulama üzerinden en düşük ve en yüksek ısıyı ayarlayabilecek komutlar verebiliyorlar çünkü düzleştiricilerin kimlikleri henüz ispatlanamadığı için hackleyen kişi istediği ısıyıyı ayarlayabiliyor.

Haberin Devamı

Saç düzleştiricisinin bir telefona eşleşmesi bulunmuyor, herhangi biri bağlanıp düzleştiricinizin ayarlarıyla oynayabiliyor. Araştırmacılar, düzleştiricilerin sadece bir telefona bağlı olarak çalışması gerektiklerini söylüyorlar.

Yazarlar