Teknoloji Ebeveynler, çocukları için 'Fortnite' antrenörlerine saatte 35 dolar ödüyor

Ebeveynler, çocukları için 'Fortnite' antrenörlerine saatte 35 dolar ödüyor

03.08.2018 - 11:24 | Son Güncellenme:

Ebeveynler çocuklarıyla çalışmaları için "Fortnite: Battle Royale" antrenörlerine para ödüyor. Bu koçların üniversite burslarına, e-spor kariyerlerine ya da en azından bir miktar ödül parasına yol açacağını umuyorlar. Koçlar saatte 35 dolara kadar ücret alıyor.

Ebeveynler, çocukları için Fortnite antrenörlerine saatte 35 dolar ödüyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bazı çocuklar müzik ya da tenis dersleri alırken bazıları da popüler bir video oyununda üstünlük sağlamak için özel antrenörlerden "Fortnite: Battle Royale" dersleri alıyor.

İngiltere Winchester’daki bir anne, "Sadece oynamak için değil, gerçekten iyi olmak için baskı var. Okulda onun için nasıl bir şey olduğunu hayal edebiliyorsun." dedi.

Çocukları için özel "Fortnite" derslerine para ödeten birkaç ebeveynle konuşuldu. Bu ebeveynlerden bazıları, çocuklarının hobilerini, kazançlı bir e-spor kariyerlerine, bir üniversite bursuna ya da en azından “Fortnite” geliştiricisi Epic Games'in 100 milyon dolarlık rekabetçi ödül havuzuna dönüştüreceklerini umuyor.

Ebeveynler genellikle sosyal medya veya sözleşme siteleri aracılığıyla çocukları için Fortnite antrenörleri buluyor. Ayrıca, Gamer Sensei gibi "Fortnite" dersleri için 15-35 dolar arasında ücret alan özel koçlar da var.

Haberin Devamı

Rapora göre, bu yeni trend koçlara iyi geliyor. Çünkü yakın zamana kadar, video oyunu koçluğuna yatırım yapan tek insanlar yetişkinler, meraklıları ya da istekli gençlerdi.

Utah'da 18 yaşındaki bir Fortnite koçu ve profesyonel oyuncu olan Logan Werner, "Babam video oyunu dersleri almak için bana hiç ödeme yapmazdı" dedi.

Ancak, bu dersleri dile getiren ebeveynler, uygulamanın, çocuklarının basketbol ya da satranç gibi diğer etkinliklerde başarılı olmalarına yardımcı olmak için özel öğretmenlere yatırım yapmaktan farklı olmadığını söylüyor.

Sosyal medya aksini düşünüyor gibi görünüyor. Birçok Twitter kullanıcısı fikirden korkuyor.