Teknoloji Haberleri ELİME TAKILANLAR!

ELİME TAKILANLAR!

31.08.2009 - 00:15 | Son Güncellenme:

İşiniz teknoloji yazmak olunca, her an her yerde size gelecek sorulara da hazır olmanız gerekiyor. “Hangi model iyi, şunu yapabiliyor mu, fotoğraf kalitesi nasıl, hangi laptop’u alsam, 3G ne işe yarıyor, fiyatı ne kadar, hangisi daha pahalı...”

ELİME TAKILANLAR

Bu ve benzeri soruların onlarcasını gün boyu dinlemeye alışkınım. Bu sorulardan sıkıldığımı söyleyemem. Gelen sorular içinde en çok merak edilen hangi ürünleri tercih ettiğim konusu oluyor.
Bu yazıda, ‘elime takılanlar’ başlığıyla, bugünlerde hangi ürünleri neden kullandığımı sıralayacağım.
Umarım tüm soruların yanıtlarını, ürünlerin özelliklerini tek seferde verebilirim.

Haberin Devamı

Müzikçalar
Sony W serisi
2GB’lık hafıza kapasitesi, o kadar güçlü olmasa da yüzlerce MP3 şarkıyı (yaklaşık 500) içine alan ürün, kulaklık görünümlü tasarımıyla oldukça kullanışlı. Kabloları üzerinden atan bu cihaz klasik MP3 çalarlardaki kablo karmaşasının önüne geçiyor. Kulağa takıldığında çevredekiler tarafından ilgiyle karşılanan ürün, özellikle uzun yürüyüşlerde ve kısa koşular için ideal.
‘3 dakikada 12 saatlik şarj’ gibi iddialı bir özelliğe sahip olan W serisinde ekran yok. Bu yüzden şarkılar ‘ortaya karışık’ geliyor. Çalan şarkıyı dinlemek istemiyorsanız, geçiş tuşuna basarak atlıyoruz. Siyah renklisini kullanıyorum ama pembe, sarı ve beyaz renkli olanlar da oldukça dikkat çekiyor. 170 liradan satışta.

Haberin Devamı

Laptop
Macbook 13 inç
Teknoloji konusunda olduğu kadar tasarımda da oldukça iddialı olan Apple’ın 13 inç’lik Macbook modeli, alüminyum kaplı şık kaplaması ve ince çizgisiyle oldukça dikkat çekici.
Ekran kalitesi, işlemci hızı ve hiç çökmemesiyle tüketicilerin gönlünde taht kuran bu model, Mac OS X işletim sistemiyle birlikte geliyor. Windows kullanıcıları için ilk bakışta ‘kullanılır görünmeyen’ bu sistem, bir sürelik tecrübenin ardından gerek hız gerekse kullanım kolaylığı açısından rakibine meydan okuyor.
LED arkadan aydınlatmalı ekranı bulunan bilgisayarın klavyesinde de aydınlatma özelliği var. Bugüne kadar daha çok cep telefonlarında kullanılan bu özellik bilgisayarda oldukça şık duruyor. Bilgisayarın ağırlığı 2 kilograma işaret ediyor. 2.4 GHz işlemciyle güçlü bir duruş sergileyen modelin fiyatı 4.000 lira civarında.

Cep telefonu
Blackberry 8900
İnce formlu tasarımıyla kolay taşınabiliyor. Tam takım klavye, bu sayede kolay yazı yazma özelliğiyle dikkat çeken üründeki yapışık olmayan tuşlar, küçük olmasına karşın tuş takımının kolay kullanımının önünü aralıyor. 3.2 megapiksel kamerayla gün ışığında gayet iyi fotoğraf çekiliyor. Geniş ekran, e-posta’lara hızlı erişim, müzikçalar olarak kullanım, kablosuz internet tarafında Wi-Fi desteği cihazın artıları. “3G” desteği yok ama şu sıralar cep telefonunda bu teknolojiyi kullanmak o kadar ilgi çekici görünmüyor. GPS özelliği var ama onu da kullanma ihtiyacım hiç olmadı. 1.170 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

Diğerleri
3G modem
Turkcell, Avea ve Vodafone’un 3G şebekede, bazı dosyaları internetten yükleme ve internette sörf tarafında yaptığımız hız testi için kullandığım modemler, özellikle ofis ve ev dışındayken oldukça yararlı. Basit kurulum özelliğiyle laptop’lardan hızla internet erişimine imkân sağlayan bu modemler, küçük boyutlarından dolayı kolaylıkla taşınabiliyor.