Teknoloji Elon Musk’ın Yeni Projesi

Elon Musk’ın Yeni Projesi

23.06.2016 - 15:12 | Son Güncellenme:

Elektrikli arabalar ve uzay mekikleri yapan bir adam daha ne yapmaya çalışıyor olabilir ki? Elon Musk dünyayı etkileyecek işler peşinde.

Elon Musk’ın Yeni Projesi

Elon Musk son zamanlarda akıllı ev için OpenAI kullanma hedeflerini açıkladı. Kar amacı gütmeyen bir araştırma firması olan OpenAI’ın sahiplerinden olan Musk bir robot yapmak pesinde. Çevrimiçi bir gönderiyi imzalayan Musk ve diğer üç yüksek profilli üye ile beraber OpenAI yakın gelecekte ki planlarını açıkladı.

Haberin Devamı
İlgi Çekici Projeler

Muhtemelen bu planların arasında en çok ilgiyi ev içerisinde genel kullanım içi geliştirilecek olan bir robot çekti. Günlük malzemeler ile geliştirilecek olan robotun öğrenme algoritmaları zaman içerisinde gelişecek. Grup ayrıca geliştirilecek robotun çeşitli yapay zeka araştırmaları için kaynak olarak kullanılabileceğini açıkladı. OpenAI bir yapay zeka yazılımı geliştirmek için burada ve doğal dilin şu anda mümkün olanından daha fazlasını anlayabilme yeteneğine sahip. Tamamen bir diyologu anlaya bilme ve dokümanları okuyabilme yeteneğine sahip.

Samsung, NAND Konusunda Başarılı Diğer Yetenekler

Ek olarak grup geniş bir çerçeve de yer alan oyunların çözebilen bir yapay zeka geliştiriyor. Tıpkı Google‘ın yaptığı AlphaGo yazılımı gibi ancak bu robotun çok daha fazla ilgi alanı olması beklenenler arasında. OpenAI kar amacı güden bir kuruluş değil ve geliştirilecek robot yakın zamanda satın alınabilir olmayacak. Ancak eğer bu proje başarı elde ederse Musk kesinlikle çok kısa sürede seri üretime geçebilir.

Yazarlar