Teknoloji Haberleri En yakın arkadaşınız bilgisayar olmasın!

En yakın arkadaşınız bilgisayar olmasın!

24.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teknoloji akıllıca kullanıldığı zaman insanlar için inanılmaz bilgi ve gelişme kaynağıdır. Ancak aile denetimi olmadan ve asırı kullanıldığı zaman çocuklar üzerinde birtakım zararları olabilir.

En yakın arkadaşınız bilgisayar olmasın
Buna örnek olarak; televizyon, bilgisayar, cep telefonu v.b. örnek verebiliriz. Ebeveynler olarak çocuğunuzun televizyon izleme davranışı kontrol altına alınmazsa, çocuğunuz liseden mezun oluncaya kadar sınıfta geçirdiği zamandan daha fazla zamanı televizyon karşısında geçirmiş olur. Bu da çocuğunuzun şiddet içeren programları kontrolsüzce izlemiş olduğunu gösterir.
Televizyondaki şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri şunlardır:

1.Şiddete karşı bağışıklık kazanmış olabilirler.

Haberin Devamı
2.Şiddeti sorun çözmenin yolu olarak kabul edebilirler.

3.Televizyonda izledikleri şiddeti taklit edebilirler.

Çocuklar her yönden sağlıklı bir gelişim için zenginleştirilmiş çevreye ihtiyaç duyarlar. Televizyon bunun bir parçası olabilir ama beynin yalnızca belli bir alanını geliştirir. Çocuklar oynayarak, spor yaparak, hayal gücünü, kullanarak. İletişim becerilerini geliştirerek beyin kabuğunun tümünü geliştirecek her türlü etkinliğe gereksinim duyarlar. Anne-babalar çocuklarının izleyebilecekleri program türleri ve zaman uzunluğu konusunda bazı kurallar koşabilirler. Çocukları farklı etkinliklere yönlendirmek için onlara yardımcı olmak ve birlikte eğlenmek için fırsat yaratabilirler.


İlerleyen teknolojinin insanlara özellikle de çocuklara büyük yararı Yaldır ama hııçok zararı da vardır. Çocukların varaıma birçok icat vardır. Günlük hayatımızda bilgisayar,cep telefonu, televizyon, radyo vb. birçok icat bu kralların hepsi bizim için yararlı hır şekilde yapılmıştır.


İkizler paradoksu:

Bir çift ikiz kardeş var Bu kardeşlerden biri uzaya yollanıyor Bu kardeşlerin Dünya'da kalanı uzaydakınden daha büyüktür. Nedeni: Çünkü uzayda zaman yavaş ilerler. İzafiyet hesaplarına göre cisim giderek hızlanırsa zaman yavaşlar. İşık hızına gelindiğinde zaman durmalıdır