Populer Bilim Erozyonla mücadele

Erozyonla mücadele

21.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

TEMA Vakfı, Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri çerçevesinde, gönüllülerin ve öğrencilerin katılımıyla "Toprağa Saygı Yürüyüşü" düzenledi.

Erozyonla mücadele

TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan grup, buradan Anıtkabir’e yürüdü. Karaca, yürüyüş sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya’da son günlerde yaşanan su taşkınlarını değerlendirdi.

Taşkınlar sırasında büyük toprak kayıpları yaşandığına dikkati çeken Karaca, bu konunun üzerinde önemle durulması gerektiğini söyledi. Gruptakiler, yürüyüş boyunca ellerinde, "Türkiye çöl olmasın" yazılı dövizler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdılar. Anıtkabir’de Atatürk’ün kabrine çelenk bırakılmasının ardından Hayrettin Karaca, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. "Ulu Önder Atatürk, ilke ve inkılaplarınızın ışığında yüreğimiz sevgi
dolu olarak manevi huzurunuzdayız. Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. İzinde yürüyerek, ormanlarımıza ve topraklarımıza sahip çıkacağız. Emanetin Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır. Emanetinin bekçisiyiz."

Yazarlar