Teknoloji eSpor Liglerine Doping Testi Geliyor

eSpor Liglerine Doping Testi Geliyor

23.07.2015 - 10:42 | Son Güncellenme:

Bir neslin anlayamadığı bir neslin ise içinde olmaktan keyif aldığı dijital sporlar dünyasında işler artık iyice kızışıyor. Dijital liglere doping testi ve ciddiyet geliyor. The Electronic Sports League’in yaptığı açıklamada yakında...

eSpor Liglerine Doping Testi Geliyor

Bir neslin anlayamadığı bir neslin ise içinde olmaktan keyif aldığı dijital sporlar dünyasında işler artık iyice kızışıyor. Dijital liglere doping testi ve ciddiyet geliyor. The Electronic Sports League’in yaptığı açıklamada yakında gelecek turnuvalarda oyuncuları performans yükseltici kimyasal testine tabii tutacak. Organizasyonun henüz detayları paylaşmadı ancak sonuçların üzerinde polis laboratuvarlarında çalışmalar yapılacak ve yine orada değerlendirilecek ve organizasyon dopinge asla göz yummayacak. Haberler profesyonel Counter-Strike oyuncusu Cloud 9 takımından Cory Friesen’in söylediklerinden sonra hızla yayıldı.

Haberin Devamı

Friesen verdiği bir röportajda bütün takımın Polonya’da ki son turnuva boyunca performans arttırıcı psikolojik uyarıcı olan Adderall aldığını itiraf etti. ESL’den Anna Rozwandowicz ligin Friesen’a veya Cloud 9’a geriye dönük bir ceza uygulamayacağını bildirdi. Kullanılan performans arttırıcıların kullanıldıktan beş gün sonra vücutta herhangi bir kalıntı izi bırakmadığından ötürü Friesen’ın veya Cloud 9 bundan kurtulmuş gibi. Elektroink sporlar ile fiziksel sporların arasındaki çizgi giderek daralıyor. Bundan sonra arenalarda daha çekişmeli oyunlar ve hatta sakatlığından ötürü sporu bırakmak zorunda kalacak oyuncular göreceğiz. Şu an için sadece bildiğimiz dijital sporların fiziksel sporlar ile çok benzer olduğu ve artık birbirinde ayrılamaz hale geleceği.