Teknoloji Facebook Lite Nedir, Ne İşe Yarar? Facebook Lite Nasıl Kullanılır?

Facebook Lite Nedir, Ne İşe Yarar? Facebook Lite Nasıl Kullanılır?

25.04.2021 - 06:39 | Son Güncellenme:

Sosyal medya dendiği zaman ilk akla gelen uygulamalardan biri Facebook olmaktadır. Bu uygulama farklı uygulamaları da bünyesine alarak kullanıcı ağını oldukça genişletmiştir. Facebook Lite nedir, ne işe yarar? Facebook Lite nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Facebook Lite Nedir, Ne İşe Yarar Facebook Lite Nasıl Kullanılır


Facebook dünya genelinde en fazla kullanılan platformlardan biridir. İnsanlar bu platform üzerinden yeni arkadaşlar edinerek sosyalleşebilmektedir. Bunun yanında Facebook Messenger, Fecebook Lite, Facebook gibi uygulamaların telefona indirilmesi de mümkündür.

Facebook Lite Nedir, Ne İşe Yarar?

Facebook Lite uygulaması günümüzde pek çok insan tarafından tercih edilmektedir. Bu uygulama normal Facebook'tan daha az yer kaplar. Bu sebeple mobil veride sıkıntı yaşayan ya da internet bağlantısı kötü olan kişiler bu uygulamayı tercih edebilirler.

Facebook Lite uygulaması 10 MB yer bile kaplamaz. Kullanmış olduğu veri miktarı da çok az olmaktadır. Bu nedenle internet paketini aşmak istemiyorsanız bu uygulamayı kullanarak daha az internet ve veri harcayarak Facebook uygulamasını rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Facebook Lite, normal Facebook uygulamasında bulunan neredeyse tüm özellikleri bünyesinde barındırır. Böylece kesintisizi bir şekilde Facebook kullanımınız mümkün hale gelmektedir.

Normal Facebook uygulamasını indirmeniz halinde 57 MB olmaktadır. Ancak Facebook Lite 1.59 MB yer kaplamaktadır. Facebook Lite uygulaması, çok daha az RAM kullanmaktadır. Bunun yanında daha az CPU gücü kullanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sebeple performansı düşük olan telefonlarda çok daha rahat bir şekilde kullanım mümkün olmaktadır.

Facebook Lite Nasıl Kullanılır?

Facebook Lite, sosyal medyayı düzenli bir şekilde kullanan kişilerin merak ettiği konulardan biridir. Hakkında sürekli olarak araştırma yapılmaktadır. Facebook kullanıcılarının çoğu veri problemleri ile karşılaşmamak adına Facebook Lite kullanmayı tercih etmektedir. Bu sayede hızlı bir şekilde Facebook'u kullanma mümkün olmaktadır. Tüm bu özellikleri nedeni ile Facebook Lite oldukça kullanışlı uygulamalar arasında yerini almıştır.