Teknoloji Final Cut Pro 7 sevenlere kötü haber! Değişikliğe hazırlanın

Final Cut Pro 7 sevenlere kötü haber! Değişikliğe hazırlanın

29.08.2017 - 14:13 | Son Güncellenme:

Final Cut Pro 7 sevenlere ve kullanıcılarına kötü bir haberimiz var. Profesyonel video düzenleme programı Final Cut Pro 7, yeni MacOS ile birlikte ortadan kalkıyor.

Final Cut Pro 7 sevenlere kötü haber Değişikliğe hazırlanın

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Final Cut Pro 7 üzerine Final Cut Pro X (FCP X), piyasaya sürdüğünde profesyonel video düzenleme topluluğu arasında bir şok dalgası yaratılmış ve büyük tepkiler alınmıştı. Birçok kullanıcı daha ucuz olduğu için FCP 7 için Avid'den ayrılmıştı. Bununla birlikte, FCP X yaygın tüketicilere yönelikti ve çok sayıda profesyonel özellikten yoksundu. Ancak Apple, kullanıcılara e-postayla son Mac OS sürümü olan High Sierra'nın eski sürümü artık çalıştırmayacağını söyledi.

Ortaya çıkan bir yazıda, "Apple Pro video uygulamalarının eski sürümleri -Final Cut Studio'daki uygulamalar da dahil olmak üzere- macOS High Sierra çalıştıran bir bilgisayarda piyasaya sürülmeyecek" yazıyordu. Final Cut Pro X, Motion 5 ve Compressor 4'ün en yeni OS'lerde iyi çalışıyor ve bunlara güncelleme yapmanızı öneriyor.

Haberin Devamı

FCP X, profesyoneller için daha yetenekli hale getiren pek çok güncelleştirme aldığından, çoğu insan için bu büyük bir sorun değil. Avid, Premiere Pro CC, Da Vinci Resolve gibi daha ucuz ve hatta ücretsiz sürümleri internette alternatif olarak da bulabilirsiniz. Yine de, bazı profesyoneller için FCP 7'de özel eklentiler ve yazılımlar var. Bu insanlar macOS'un eski sürümleri ile sadık kalabilir, ancak bu ideal güvenlik açısından geçerli değildir.