Teknoloji G-SKILL Ripjaws DDR4 3000MHz SO-DIMM Duyuruldu

G-SKILL Ripjaws DDR4 3000MHz SO-DIMM Duyuruldu

05.04.2016 - 14:20 | Son Güncellenme:

Masaüstü oyun ve performans bileşen üreticiliğinde uzman firma G-SKILL son sınıf oyun laptopları için yeni bir hafıza kitini duyurdu.

G-SKILL Ripjaws DDR4 3000MHz SO-DIMM Duyuruldu

Yüksek kapasiteye sahip olan Ripjaws SO-DIMM ailesinin en son üyesi G-SKILL, yüksek kapasiteye sahip olarak ön plana çıkıyor. SO-DIMM az yer kaplayan tasarımıyla kasa içinde yer tasarrufu etmek isteyen kullanıcıların tercihi olmakta.

Haberin Devamı

Ripjaws DDR4 3000MHz CL 16 kiti 1.2V ‘da çalışabilme özelliği ile birlikte gelmekte. Ürün önceden test edilmiş 8 GB’den başlayıp 32 GB’a kadar kapasiteye (2 adet 16 GB) kadar hafıza kitleri olarak satışa sunulacak. Hafıza kitlerinin önceden test ediliyor olması ise bir başka ilgi çekici özellik.

DDR4 SO-DIMM olan hafıza kitleri 6. nesil Intel İşlemci sahibi sistemler için düşünülmüş. Intel XMP 2.0 Standart ise bu hafıza modüllerinden en yüksek performansı alabilmek için çeşitli Windows ya da BIOS temelli yazılımlar ile desteklenmiş.

G-SKILL firması Ripjaws DDR4 3000Mhz hızına 1.2V ile ulaşabilmesini yaptığı açıklamada özellikle ön plana çıkarmış. Normalde bu hıza 1.35V ile ulaşılabiliyor olması da yapılan açıklamada ifade edilmiş. Daha düşük voltaj değerlerinin kullanımı, donanımın enerji tüketiminde rahatlık sağlıyor ve performansı olumlu yönde etkiliyor.

Haberin Devamı

Masaüstü yerine dizüstü bilgisayar kullanmak isteyenlerin tercih edebileceği bir özellik. Az enerji tüketimi doğal olarak daha az ısı salınımı yapıyor. G-SKILL’in önceki ürünleri 64GB hafıza kitlerinde 2800MHz hızına ulaşabilmişti. Ürünün ay sonunda satışa sunulması bekleniyor.

MSI, H110 Yonga Setli Pro AC Anakartını Duyurdu