Teknoloji G Sync Nedir, Ne İşe Yarar? Freesync Ve G Sync Farkları Nelerdir?

G Sync Nedir, Ne İşe Yarar? Freesync Ve G Sync Farkları Nelerdir?

24.04.2021 - 02:55 | Son Güncellenme:

Teknoloji her açıdan gelişmektedir. Teknoloji geliştikçe bazı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Çıkan sorunalrı ortadan kaldırmak için yeni teknolojiler ortaya çıkmaktadır. Sorunları çözmek için ortaya çıkan teknolojiler arasında G Sync ve Freesync teknolojileri bulunmaktadır. G sync teknoloji nedir? Freesync teknolojisi nedir? G sync ve Freesync teknolojileri arasında ki farklar nelerdir? Sizler için iki teknoloji arasında merak edilenleri derledik.

G Sync Nedir, Ne İşe Yarar Freesync Ve G Sync Farkları Nelerdir


G sync ve Freesync ekranda oluşan yırtılmaları engellemek için bulunmuş teknolojilerdir.

G Sync Nedir ve Ne İşe Yarar?

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi insanlara daha gelişmiş oyunların sunulmasına neden olmaktadır. Gelişmiş oyunları oynamak için gelişmiş bilgisayar sistemleri gerekmektedir. G Sync sayesinde ekranınıza gelen görüntü yırtılmadan gelmektedir. Yani oyun oynarken ekranınızda oyun içinde oluşacak görüntü bozukluklarını yok etmektedir.

G Sync başta G sync destekleyen monitörlerde kullanılsa da daha sonrasın yazılım desteği getirilerek genel kullanıma uygun hale getirilmiştir.

FreeSync Nedir ve Ne İşe Yarar?

Freesync teknolojisi de g sync teknolojisi ile ortalama olarak aynı işlevi görmektedir. AMD tarafından geliştirilen FreeSync teknolojisinin amacı sistemler arasında oluşan görüntü sorunu yok ederek düzgün bir görüntü sunmaktır. Oyunlarda oluşan yırtılmaları yok etmek için geliştirilmiş bir teknolojidir.

FreeSync ve G Sync Farkları Nelerdir?

G sync ve freesync. Aynı işlemler için üretilmiş olsalar da aralarında önemli farklar bulunmaktadır. En önemli detaylardan bir tanesi bağlantı seçenekleridir. G sync monitörleri hdmı ve DisplayPort ile bağlantı yapılmaktadır. Freesync için birden fazla giriş yöntemi sunulmaktadır bunların arasında eski giriş seçenekleri de bulunmaktadır.

İki sistem arasında bu farkta başka farkları ortaya çıkartmaktadır. G sync teknolojinde DisplayPort zorunluluğu daha fazla maddiyat anlamına gelmektedir. Hdmı kabloları DisplayPort’a göre daha ucuz ve kolay bulunabilmektedir. G sync teknolojisi ghosting efektini daha iyi bir şekilde yok edebilmektedir. Freesync teknolojisi de ghosting üzerinde uğraşsa da g sync bu konuda daha ön plandadır.