Teknoloji Galaxy S4 "SAF" Android’e Kavuştu!

Galaxy S4 "SAF" Android’e Kavuştu!

03.07.2013 - 11:18 | Son Güncellenme:

Google’ ın I/O Geliştiriciler Konferansında tanıtımını yaptığı yeni Nexus cihazı olarak adlandırılan Samsung Galaxy S4’ ün TouchWIZ arayüzü olmadan saf Android sürümü yüklü telefonunun geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk.

Galaxy S4 SAF Android’e Kavuştu

Aslında 26 Haziran tarihinde ürünün raflardaki yeri alması bekleniyordu; fakat son haberlerden sonra temmuz sonunu beklemek durumunda kalacağımız kesinleşti. Bunun en büyük sebebi ise öncesi 4.3 JWR66N versiyonu ile bu cihazı satışa çıkartması diyebiliriz. Daha evvel Android 4.2.2 sürümünün en saf haliyle satışa çıkacağı belirtilen cihazın Android4.3’ü beklemesi yüzünden biraz geç pazara sunulacak. Octa işlemcisi için hazır olan 4.3 sürümü, LTE yani 4G şebekleri için hazırlanmış ’lü Galaxy S4 içinse deneme aşamasında. Bu sürecin çok fazla uzamayacağını düşünüyor ve umuyorum.

Haberin Devamı

Sammobile sitesinin denediği ve başarılı olduğu testlerin ekran görüntülerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Yeni sürümün mükemmel bir şekilde çalıştığını vurgulayan site “Olağanüstü Sonuçlar” dan bahsediyor. İki farklı Rom’ dan bahseden Sammobile, bunlardan “Odexed” olanı için Cihazı açılışının yavaş olduğundan, Bellek kullanımının fazlalığından, SD kartta daha fazla yer kapladığından, Düzenlemesi ve Kişiselleştirmesinin daha uğraştırıcı olduğundan fakat Uygulamaların daha hızlı açıldığından bahsediyor. “Deodexed” yazılımı için, Cihaz açılımının hızlı olduğunu, Bellek kullanımının daha az olduğunu, SD kartta daha az yer kapladığını ama uygulamaların daha yavaş açıldığını belirtiyorlar. Tabi bunları denemeden bilemeyiz. Yazılımları aşağıda verdiğimiz linkten indirebilirsiniz. Bunu yüklemek için telefonunuzun Root yapılmış olması gerekiyor ve CWM nin de yüklü olması gerektiğini unutmayın. Garantili bir telefonunuz varsa bu yazılımın yüklenmesi ile telefonunuzu garanti kapsamı dışında kalacağını ve sorumluluğun sadece size ait olduğunu unutmayın.