Oyun Gerçeğe çok yakın!

Gerçeğe çok yakın!

24.03.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gerçeğe yakın otomobil tasarımı ve sürüş deneyimiyle oyun dünyasında çığır açan Gran Turismo’nun son serisi haftaya Türkiye’de piyasaya çıkıyor.

Gerçeğe çok yakın
Şükrü Andaç

Sony’nin PlayStation 3 oyun konsolu için özel olarak geliştirilen Gran Turismo 5 Prologue, PS3’ün yeteneklerinin tamamını artık kullanıyor. Daha önceleri çevrim içi yarış yapmanıza olanak tanımayan oyun artık bu yeteneğe de sahip.

Haberin Devamı
Bu sayede dünyanın farklı ülkelerindeki kullanıcılarla yarışmak mümkün oluyor. Bu özellik 16 farklı oyuncu için kullanılabiliyor. Oyun üzerinden PlayStation Network’te yer alan Gran Turismo TV’ye bağlanarak motor sporları dünyasındaki önemli etkinlikler takip edilebiliyor. Gran Turismo 5 Prologue paketi, Blu-ray diski olarak temin edilebiliyor.
71 farklı model var

Otomobil üreticilerinin piyasaya çıkarma hazırlığında olduğu modellerin bile yer aldığı bu serinin Türkiye’deki satış fiyatı PS3 kullanıcıları için 99 YTL olacak. Oyun ayrıca PS3’le birlikte 12 ay taksitle, 1.049 YTL fiyatla da satılacak.
Gran Turismo 5 Prologue, Lotus, Aston Martin, Subaru ve Ferrari gibi 71 farklı otomobil modeline, 6 farklı pistte ev sahipliği yapıyor.  Bu pistlerde farklı düzenlerde yarış yapılabiliyor. Tüm pistler yüksek tanımlı (HD) olarak görüntülenebiliyor.
Oyunda, 'Garajım’ (My Garage) adlı bir bölüm var. Burada ana yarış pistlerinin takvimi, saatleri ve harita-hava durumu bilgilerini  içeren kişisel bir anasayfa yer alıyor. Bu arada oyunda, güç, lastikler, süspansiyon gibi araçların performansını etkileyen ayarlar yapılabiliyor. Gran Turismo serisinin bugüne kadar toplam 48 milyon kopyası satılmış durumda.