Teknoloji Global Girişimcilik Haftası 14 Kasım’da başlıyor...

Global Girişimcilik Haftası 14 Kasım’da başlıyor...

16.11.2011 - 13:45 | Son Güncellenme:

Girişimcilere Çağrı: “İçindeki Girişimciyi Harekete Geçir!”

Global Girişimcilik Haftası 14 Kasım’da başlıyor...

TOBB liderliği’nde; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Endeavor ve MIT EF Türkiye ev sahipliğinde ve Bahçeşehir Üniversitesi, Business Networking Akademi, JCI, Genç Başarı Eğitim Vakfı, GYİAD, Habitat için Gençlik Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi, KAGİDER, MG Danışmanlık, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, TÜGİAD, Turkcell ve Youtholding’den oluşan Global Girişimcilik Platformu paydaşlığında düzenlenen hafta tüm dünyayla eş zamanlı olarak 14-20 Kasım 2011 tarihlerinde başlıyor. Hafta süresince kadın ve genç girişimcilere “İçindeki girişimciyi harekete geçir!” denilecek.

Haberin Devamı

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla dünyada 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası, yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçiliğe özendirmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik ediyor.
Ülkemizde bu yıl üçüncüsü kutlanacak Global Girişimcilik Haftası’nda 81 il genelinde, 200’den fazla paydaş ve 250 fikir önderinin desteği ile 300’e yakın etkinlik düzenlenecek.

Türkiye’deki girişimcilikle ilgili tüm paydaşların örgütlenmesiyle gençlere ve çevrelerine girişimcilikle ilgili farkındalık ve beceri kazandırmanın misyon edinildiği Global Girişimcilik Haftası’nda; paydaşların dayanışma gücüyle çarpan etkisi yaratılması, girişimcilik kültürünü içselleştirerek bu konudaki politikaların şekillendirilmesi, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması vizyonu ile çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlenecek.

İMKB’de Gong Girişimciler için çalacak!

Haberin Devamı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Gong çalınmasıyla start alacak hafta 14 Kasım Pazartesi İMKB’de düzenlenecek sembolik Gong Töreni ile başlayacak. Gong Töreni’nin ardından GGH Platformu paydaşlarının katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun moderatörlüğünde bir basın toplantısı düzenlenecek ve haftanın takvimi hakkında bilgi verilecek.

Global Girişimcilik Forumu’nun Ana Konuşmacısı “Yarının Küresel Lideri” ödüllü Iqbal Z. Quadir

17 Kasım 2011 tarihinde TOBB’un liderliğinde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Endeavor ve MIT EF Türkiye ev sahipliğinde, Turkcell sponsorluğunda Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu’nda 09.00 itibariyle düzenlenecek Global Girişimcilik Forumu’na tüm dünya ve Türkiye’den binin üzerinde katılımcı gelmesi hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun açılış konuşmasını yapacağı Forum’da, Massachusetts Institute of Technology’de hem girişimcilik dersleri veren hem de girişimcilik merkezi olan Legatum Center’ın kurucusu ve yöneticisi, Iqbal Z. Quadir, girişimcilere kendi deneyimlerini ve dünyada girişimciliğin önemini anlatacak.

Haberin Devamı

Bangladeş’in en büyük cep telefonu operatörü haline gelen Grameenphone adlı şirketinin kurucusu olan Quadir, 1999 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından "Yarının Küresel Lideri" seçildi. 1993-1999 yılları arasında Bangladeş'teki telefon hizmetine öncülük ettiği için ve kırsal kesimde çok zor şartlar altında yaşayan 250.000 fakir kadının kendi işlerinin sahibi olmasına destek olduğu için 2006 yılında Rotary SEED Ödülü’ne layık görülen Iqbal Z. Quadir, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Dünya Ekonomik Forumu ve Aspen Institute gibi kurumların düzenlediği forumlara konuşmacı olarak katılıyor.

Yazarlar