Teknoloji GM 5 Plus Güncellemesi Yayınlandı

GM 5 Plus Güncellemesi Yayınlandı

20.10.2016 - 16:52 | Son Güncellenme:

General Mobile’ın ülkemizde oldukça fazla tercih edilen modeli için güncelleme gedi. GM 5 Plus güncellemesi OTA üzerinden indirilebilir durumda

GM 5 Plus Güncellemesi Yayınlandı

General Mobile‘ın tam bir performans canavarı olan modeli GM 5 Plus güncellemesi kısa bir süre evvel yayınlandı ve OTA üzerinde indirilebilir durumda.

Haberin Devamı

General Mobile‘ın Google ile anlaşmasından ve Android One platformuna dahil olmasından sonra çıkardığı ve adeta satış rekorları kıran, yurtdışındaki operatörler tarafından kontratlı olarak farlı pazarlarda satan GM 4G modelinden sonra Android One platfoemunun en güçlü cihazı olarak tabir edebileceğimiz GM 5 Plus birçok teknoloji severin severek kullandığı bir model olarak raflardaki yerini almıştı.

Android Nougat 7.0 işletim sisteminin Beta versiyonunu dahi kullanabilen ve Nexus sersi haricinde, tek Beta programına dahil olan ve nihai sürümün tanıtılmasından sadece birkaç gün sonra bu güncellemeyi alan GM 4G modelinden sonra yine Android Nougat 7.0 güncellemesini ilk olarak alan GM 5 Plus‘ın Nougat 7.0 ile kazandığı özellikleri sizlere daha önce yazdığım yazıda belirtmiştim.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce ise, GM 5 Plus için Ekim 2016 güvenlik güncelleştirmesi geldi. Güvenlik güncelleştirmelerini de ilk olarak alan General Mobile Android One platformu modeli bu özelliğiyle de diğere birçok modelin önüne geçiyor. 131 Mb boyutunda olan güncelleme, Google’ın her ay yayınladığı güvenlik güncellemesinin haricinde bazı hataların da ortadan kalkmasını sağlayan bir güncelleme olarak kayıtlarımıza geçiyor.

Şunu da sizlere hatırlatmak isterim. Daha birçok model, hatta amiral gemisi model, halen Nougat 7.0 işletim sisteminine geçiş yapamamışken, GM 5 Plus kısa bir süre sonra Nexus cihazlarıyla birlikte, yeni tanıtılan ve Google Pixel telefon ile sunulan Android Nougat 7.1 güncellemesini de almaya başlayacak.

Stabil ve en son sürüm işletim sistemi kullanmak isteyenlerin adresinin General Mobile Android One platformundaki cihazlardan şaşmamasını öneririm.