Teknoloji Google Android Nougat 7.0 Bugün Tanıtılıyor

Google Android Nougat 7.0 Bugün Tanıtılıyor

22.08.2016 - 16:30 | Son Güncellenme:

Google Android Nougat 7.0 bugün tanıtılıyor. Android kullanıcılarının merakla beklediği ve yeni özellikler içeren işletim sistemi Google Android Nougat 7.0 22 Ağustos günü (bugün) dağıtıma başlıyor.

Google Android Nougat 7.0 Bugün Tanıtılıyor

Google Android Nougat 7.0 bugün ilk olarak Nexus cihazlarından (Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 ve Pixel C) başlayarak sırasıyla gelecek. Herhangi bir aksilik olmaz ise, yine Android’ in ilk güncellemesini tıpkı daha önceden olduğu gibi Google Android Nougat 7.0 için de Nexus cihazlar alacak.

Haberin Devamı

Nexus Cihazı Olanlar Her Zaman Avantajlı

Nexus cihazlarına sahip olanlar saf android ve stabil kullanım deneyimine sahip olduğu gibi ilk olarak yeni gelen güncellemelere de sahip oluyorlar. Google’ ın ilk olarak Nougat 7.0 güncellemesi ile başlattığı beta sürümünü ise, Nexus cihazların haricinde, yine Google’ ın tam desteğinde olan Android One platformuna dahil olan cihazlardan General Mobile 4G modeli almıştı. General Mobile 4G modelinin nihai sürümü ne zaman alacağanı ise tüm General Mobile kullanıcıları takip ediyor olacak.

Google Duo ve Google Allo Geliyor

Nougat 7.0 Ne Gibi Özellikler İle Geliyor?

Nougat 7.0 çarpıcı özellikler ile geliyor. Bu özelliklerin başında, uygulamaları kullanırken ekranı ikiye bölme özelliği geliyor. İlgi çekici bu özellik kullanım esnasında oldukça rahatlık sağlayacaktır. Bildirim merkezinde yapılan yenilikler ise günlük kullanımda oldukça hızlı bir kullanım sunmayı vaad ediyor. Vulkan desteği ile de oyunlarda grafik arayüzü olarak daha kaliteli ve akıcı görüntüler elde etme imkanı olacak. Yeni eklenen gece modu özelliği ile, geceleyin belirlediğiniz saat aralığında veya güneşin batış ve doğuş zamanına uygun ve otomatik olarak ekran parlak beyaz ışık yerine, daha az ve sarımsı ışık yayarak kullanıcıların gözlerinin yorulmasını önüne geçmek hedeflenmiş. Batarya grafiği ve Marshmallow 6.0 ile gelen doze modu geliştirilmiş ve batarya tüketimi azalmış. Batarya tüketimi azaldığı gibi uygulamalar üzerinde hem batarya, hem de data kullanımının denetiminin daha kapsamlı yapılması sağlanmış.

Haberin Devamı

Nougat 7.0 Diğer Cihazlara Ne Zaman Gelecek?

Yeni yazılım daha önceki yıllarda olduğu gibi ilk olarak Nexus ve Android One platformundaki cihazlara gelecek. İşte bundan sonraki süreci tüm kullanıcılar merak ediyor. İlk olarak hangi amiral gemisi güncelleme alacak. Bu noktada her global marka kendi tarafından değişik açıklamalarda bulundu. Samsung Note 7, S7 Edge ve S7 modellerine kendi markasında ilk olarak güncelleme verecek. Lg G5 ve G4 modellerine, HTC 10 modeline, Sony Xperia X Performance, Xperia X, Z5 Premium ve Z5 modellerine güncellemeleri verecek. Yıl sonuna ve 2017 ilk çeyreğine doğru ise, Samsung S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, Lg V10, HTC M9, HTC M9+, Sony Xperia Z5 Compact, Z4, Z3+, Z3, vs. modeller de güncelleme alacaktır.

Haberin Devamı

Türk Markalarından Hangileri Güncellemeyi Verecek?

İşte hepimizin merak ettiği soruya geldik. Türkiye’ nin kendi markaları olan; Casper, General Mobile, Kaan, Reeder, Vestel, vb. markaları kullanıcılarını mutlu edebilecek mi? Yoksa kullanıcılara saç, baş mı yolduracak. General Mobile’ ın son modellerinin Google destekli ve Android One platformunda olduğunu düşünürsek, General Mobile kullanıcıları bu konuda rahat olacaklar gibi gözüküyor. Peki diğer markaların kullanıcılarının durumu ne olacak. Bunun cevabını ise yakın zamanda hep beraber göreceğiz.