Teknoloji Google, Boston Dynamics’i Satabilir

Google, Boston Dynamics’i Satabilir

20.03.2016 - 12:24 | Son Güncellenme:

Google 2013 yılında robot geliştiren Boston Dynamics firmasını satın almıştı. Bu sayede robot teknolojisinde ilerlemeyi hedefleyen Google için bu amacında başarılı oldu diyebiliriz.

Google, Boston Dynamics’i Satabilir

Ancak arama devi Alphabet‘in yeniden organize olması ile beraber yeni bir hedef doğrultusunda ilerliyor. Bazı kaynaklara göre Aphabet robot teknolojisinden vazgeçip Boston Dynamics’i elinden çıkarabilir. Ancak bunun için Google‘ı suçlayamayız. Çünkü her ne kadar inanılmaz işler yapsalar bile şu anda Boston Dynamics’in ürün verdiği kısım ilginç YouTube videoları.

Haberin Devamı
Domino’s Pizza Teslimatı İçin Robot Yaptı

Boston Dynamics genel olarak yürüyen robotların yer aldığı YouTube videoları ile tanınıyor. Bu robotlar genellikle insanların duygusuz saldırılarına maruz kalıyor ve bunlara karşı direnmeye çalışıyor, yürümeye veya kutu falan kaldırmaya devam ediyorlar. Google’ı robot teknolojisine yönlendiren isim Android’in yaratıcısı Andy Rubin‘di. Rubin’in robotlara olan düşkünlüğü herkes tarafından biliniyor. Sonuçta Rubin şirketinin adını Android koymuş bir insan. Android grubunu şimdi ki CEO Sundar Pichai‘ye bıraktıktan sonra ayrılan Rubin bundan birkaç yıl sonra ise Google’dan ayrıldı. Ayrılık ile beraber Google kendi içerisinde yeniden evrim geçirmeye başladı. Boston Dynamics‘te bunlardan bir tanesine kurban gidebilir. Şimdilik kesin olmamakla beraber robot teknolojileri geliştirmeye devam edecek olan şirket için Amazon ve Toyota Research’ün devrede olduğu söyleniyor. Andy Rubin belki meraklı olduğu şirketi bir sürpriz yapıp kendisi için satın alabilir.