Teknoloji Google, Bu Sefer Çölleri Aşmaya Geliyor!

Google, Bu Sefer Çölleri Aşmaya Geliyor!

12.04.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

Uzun bir süredir sürücüsüz aracını test etmekte olan Google, bu kez Arizona’da yer alan çölü, aracı ile aşmaya hazırlanıyor…

Google, Bu Sefer Çölleri Aşmaya Geliyor

Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından biri olan Google, bildiğiniz üzere uzunca bir süredir otonom teknolojileri üzerinde çalışıyor. Hatta işi bir hayli ilerleten firma, sürücüsüz bir şekilde geliştirdiği aracını yollara sokmuş durumda. Farklı yol koşullarını test eden şirket, yağmur, kar ve bol güneşli havalarda nasıl bir izlenim yaratacak bunu test ediyor. Ancak kısa bir süre önce Reuters’ın paylaştığı yeni rapor, aracın çok daha sert koşullarda teste tabi tutulacağını kanıtlar nitelikte. Zira belirtilenlere göre sürücüsüz araç, ABD’de bulunan Phoenix, Arizona bölgesine gönderildi. Burada amaç, aracı çöl koşullarında da test etmek.

Haberin Devamı

Sürücüsüz aracın farklı koşullarda teste tabi tutulacağı zaten bilindik bir gerçek. Aracın Arizona’ya gönderilmesindeki yegane sebep ise var olan otonom teknolojisinin yüksek sıcaklık ve kum fırtınalarında nasıl bir performans sunacağını gözlemlemek. Şimdiden 1.5 milyon mil uzaklık kat etmiş olan aracın açıkçası aşırı sıcaklarda dahi sorunsuz çalışıp çalışmayacağı epey merak ediliyor. Daha önce ortaya konan bir raporda, Google’ın kendisini sürebilen aracı, fırtınalı hava koşullarında kenara çekiyor ve yağmurlu hava şartının ortadan kalkmasını bekliyordu. Bu sayede tehlike doğabilecek herhangi bir durumdan da kaçınılmış oluyordu. Aracın çöl koşullarında da buna benzer bir tepki verip vermeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Google, Hangi Apple Teknolojisine Gözünü Dikti?