Teknoloji Google Bunu da Yaptı

Google Bunu da Yaptı

24.06.2014 - 11:11 | Son Güncellenme:

İnternet dünyasının popüler hizmetkarlarından Google, yeni bir hizmetle daha kullanıcı karşısına çıkıyor! İşaret dilini anlamayan kalmayacak!..

Google Bunu da Yaptı

Arama motoruyla başlayan internet serüvenine, e-postalar, haritalar, multimedya arşivi, oyun/uygulamalar v.b. hizmetleriyle devam eden Google, e de kullanıcısının günlük hayatını kolaylaştırmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Her ne kadar birçok profesyonel çevirmen(tercüman)’ler tarafından ’in yetersiz olduğu öne sürülse de, mobil uygulamaları sayesinde pratiklik sağlayan “Translate”, kelime ve cümle çevirilerinin yanı sıra şimdi de işaret ve vücut dilini de çevirmeye hazırlanıyor.

, gerçek zamanlı işaret dilini istenilen dilde sözcüklere çevirip yorumlayabiliyor. İsveç, Stockholm’da yer alan Berghs İletişim Okulu öğrencileri ve Google işbirliği ile geliştirilen Google Gesture, akıllı cihazlar üzerinde bir uygulama olarak kullanıma sunulacak.

İşaret dillerinin tanımlanması için uygulama içerisinde yazılımla çalışabilen EMG yani Elektromiyografi/Electromyography sensörler bulunuyor. Henüz geliştirilme aşamasına devam edilen Google Gesture için bir de nasıl çalıştığına dair bir video hazırlanmış.