Teknoloji Google Drive yeni güncellemesini yayınladı!

Google Drive yeni güncellemesini yayınladı!

14.05.2018 - 10:48 | Son Güncellenme:

Google'ın depolama servisi olan Google Drive'ın yeni güncellemesi yayınlandı. Google, Gmail'in ardından şimdi de Google Drive'ın tasarımında ve kullanıcı arayüzünde değişikliğe gitti. Peki yeni gelen güncellemeyle birlikte Google Drive'da neler değişti?

Google Drive yeni güncellemesini yayınladı

Google'ın depolama servisi olan Google Drive yeni güncellemesi ile tasarımlarını ve kullanıcı arayüzünü değiştirdi. Peki gelen yeni güncelleme ile Google Drive'da neler var ?

Haberin Devamı

Google, geçtiğimiz aylarda Gmail tarayıcı sürümünün arayüz tasarımını güncellemişti. Bu güncelleme ile birlikte Inbox uygulamasını andıran özelleştirilebilir akıcı bir tasarım yayınlamıştı. Şirketin bu sefer aynı tasarım dili ile Drive'ın arayüzünü yenileyerek, ücretsiz bulut depolama hizmetinin görünümünü şık ve akıcı bir hale getirdi.

Google Drive yeni güncellemesini yayınladı

Google, kendi resmi bloğundan yaptığı açıklamada “Google Drive’ın görünümü ve hissiyatında bazı güncellemeler yapıyoruz. İşlevde değişiklik yok, ancak bazı simgeler ve düğmeler taşındı ve Google’ın en yeni materyal tasarım ilkeleriyle uyumlu bir dizi görsel düzenleme geliştirildi. Bu yeni arayüzü, Drive kullanıcıları için duyarlı ve verimli bir deneyim oluşturmak ve yakın zamanda yeniden tasarlanmış Gmail gibi diğer G Suite ürünleriyle uyumlu olmak için oluşturduk.” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Yenilenen kullanıcı arayüz ile Google Drive için iş akışlarının yanında fonksiyonel olarak çok fazla bir değişim gözlenmediği görüldü. Ancak Gmail servisinin yenilenmesinde olduğu gibi Google Drive için de kullanıcı dostu bir arayüz getirildiği görülmekte.