Teknoloji Google Duo Artık Ülkemizde Aktif Kullanımda

Google Duo Artık Ülkemizde Aktif Kullanımda

22.08.2016 - 15:31 | Son Güncellenme:

Google Duo artık ülkemizde aktif kullanımda. Google’ ın uzun süredir çalışmalarını yaptığı ve mayıs ayında beta sürümünü belli bir kullanıcı kitlesine sunduğu servislerden bir tanesi olan Google Duo uygulama geçtiğimiz günlerde nihai sürüm ile kullanılabilir duruma geldi. İşte Google Duo ile ilgili tüm ayrıntılar...

Google Duo Artık Ülkemizde Aktif Kullanımda

Google Duo piyasaya fırtına gibi girdi. Rakiplerini bir bir sollayan Google Duo Türkiye'de de kullanıma girdi. Peki Google Duo kullanıcılara hangi imkanları sunuyor? İşte Google Duo ile ilgili tüm merak edilen soruların yanıtları...

Haberin Devamı

Uygulamanın indirilebilir olduğunu geçtiğimiz hafta yaptığımız haberde siz sevgili okuyucularıma iletmiştim. Google Duo Android ve iOS işletim sistemlerine eş zamanlı olarak geldi. Şu anda aktif olarak kullanılabilen servis güzel ve değişik bir takım özellikler içeriyor.

Google Duo ve Google Allo Geliyor

iOS’ un Facetime’ ına En Büyük Rakip Olarak Geliyor

Google Duo’ nun, iOS ta kullanılan Facetime için en büyük rakip olarak geldiğini söyleyebiliriz. Android ve iOS ekosistemlerinin ikisinde de kullanıma açılması bu tezi oldukça güçlendiriyor. Uzun zamandır Android cihazlarının stabil olarak çalıştırdığı bir uygulamayı beklediğini düşündüğümüzde, bu yeni uygulamanın ilaç gibi geldiğini düşünebiliriz.

Google Duo’ yu Farklı Kılan Nedir?

Haberin Devamı

Diğer görüntülü konuşma sağlayan uygulamalardan farklı olarak çok sade bir arayüze sahip. Uygulamayı açtığınız anda, anında en son görüştüğünüz kişilerin listesine ve rehberinize ulaşabiliyorsunuz. Uygulamayı sadeliği haricinde diğer uygulamalardan farklı kılan en önemli özellik ise, sizi arayan kişiyi daha cevaplamadan video görüntülü olarak ekranınızda görmeniz. Evet, yanlış duymadınız, cevaplamadan … Bu ilginç özelliğin isteğe bağlı olarak aktif veya pasif edilebildiğini belirtmekte fayda var. Yani, siz kendinizi karşı taraf aramayı cevaplamadan göstermek istemezseniz, sistem size bunun için bir ayar sunuyor.

Google Duo ve Google Allo

Google Duo ve geçtiğimiz günlerde sizelere özelliklerini aktardığım, ancak halen nihai sürümü aktif olmayan Google Allo, Google‘ un en ilgi çekici uygulamalarının ve en çok kullanılan uygulamalarının arasına girecek gibi gözüküyor. Uygulama Google Play Store‘ da indirilmeye başlaması itibariyle en çok indirilen uygulamalar arasında şimdiden yerini almış durumda. Dünya’ da olduğu gibi Türkiye’ de de android kullanıcılarının birçoğu güzel ve stabil olan görüntülü konuşma uygulaması arıyordu. Uygulamayı size en güçlü alternatif olarak tavsiye ederim. İlerleyen zamanda daha da gelişmiş özelliklerin ekleneceğini de tahmin ettiğimi sizlere iletmek isterim.