Teknoloji Google Duo, Truecaller uygulamasına entegre edilecek

Google Duo, Truecaller uygulamasına entegre edilecek

28.03.2017 - 16:54 | Son Güncellenme:

Truecaller, görüntülü görüşme servisi Google Duo’nun Truecaller uygulamasına entegre edilmesine yönelik bir stratejik anlaşma yapıldığını duyurdu.

Google Duo, Truecaller uygulamasına entegre edilecek

oogle’ın geçtiğimiz yıl duyurduğu ve kısa bir süre içerisinde en iyi görüntülü görüşme yapılan uygulamalar arasında yer alan uygulaması Google Duo’ya son güncellemeyle birlikte sesli görüşme özelliği getirmişti. Şimdi ise Truecaller ve Google milyonlarca kişinin daha iyi görüntülü görüşme yapabilmesı için bir araya geldi

Haberin Devamı

Dünya çapında 250 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Truecaller’ın arama, arayanın kimliğini gösterme ve spam engelleme uygulamasına bu sayede önemli bir iletişim katmanı da eklenmiş olacak. Entegrasyona ek olarak, Truecaller’ın tasarımı tamamen yenilenen Android uygulamasına bir dizi yeni özellik de geliyor. SMS gönderenin kim olduğunu anında görülebilecek ve spam mesajlar filtrelenebilecek. Küresel çapta gönderilen SMS’lerin %15’ini spam mesajlar oluşturuyor ve bu da her yıl 1,2 trilyon spam mesaj gönderildiği anlamına geliyor. Öte yandan diğer Truecaller kullanıcılarına, konum bildiren ya da kullanıcının anlık durumu ile ilgili (yoldayım, evdeyim,vb) ön tanımlı mesajlar gönderilebilecek.

Google Duo’nun Truecaller ile entegrasyonu, kullanıcıların verdikleri izinleri diledikleri zaman iptal edebilecekleri izinli bir servis olarak önümüzdeki aylarda Android ve iOS platformlarında kullanıma sunulacak.