Teknoloji Google Eski Çalışanlarını Takip Ediyor

Google Eski Çalışanlarını Takip Ediyor

23.08.2016 - 17:00 | Son Güncellenme:

Google yakın geçmişte Brezilya ve Hindistan’ta en çok kullanılan sosyal medya platformu olma başarısını gösteren Orkut’un sahibiydi.

Google Eski Çalışanlarını Takip Ediyor

Sosyal medya platformu Orkut bu iki ülke dışında pek bir varlık gösteremediği için 2014 yılında Google tarafından kapatıldı. Orkut’un kurucusu Orkut Büyükkökten Hello Network adını verdiği yeni bir platform kurdu. Hello arama devinin bir parçası değil ancak bütçesinde hatırı sayılır bir miktarda yardımı var.

Haberin Devamı
Eski Çalışanlara Yardım

Teknoloji devi eski çalışanlarının kurduğu ve aralarında Hello‘nun da bulunduğu girişimlere yardım ediyor. Bunun amacı çeşitli yatırımlar yapıp bu platformlar başarı yakaladığında büyük geri dönüşler elde etmek değil. Arama devi kendisini tanıyan mühendisleri bünyesinde bulunmasa bile kendisine yakın tutmak istiyor.

Yapılan yardımların ne kadar olduğu bilinmese de bu yardımların 10 milyon dolar civarında olduğu konuşuluyor. Google bu yardımlar karşılığında herhangi bir hak talep etmediği gibi kendi çalışanlarının danışman olarak hizmet verebilmesini de sağlıyor.