Teknoloji Google Glass İle Hırsızlık!

Google Glass İle Hırsızlık!

26.06.2014 - 16:38 | Son Güncellenme:

Giyilebilir teknolojiler yavaş yavaş hayatımıza girerken bu teknolojileri kötü amaçlı kullanmak isteyen kişiler de hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

Google Glass İle Hırsızlık

Google Glass çıktığı ilk günden beri farklı konularda gündeme gelirken şu sıralar da hırsızların gözdesi olmuş durumda. Neden mi? Aslında oldukça basit ancak akıllıca kullanılan bir teknoloji sayesinde…

Haberin Devamı

Google size akıllı gözlüğü ile farklı bir teknoloji kullanım deneyimi sunarken birkaç kötü niyetli kişinin bu teknolojiyi oturduğu yerden 3 metre uzakta olan birinin akıllı telefonu veya tableti üzerinden girdiği şifreleri kayıt ederek dolandırmak için kullandığı ortaya çıktı.

Peki bu nasıl mümkün oluyor?

Google Glass’ta kullanılan bir yazılım sayesinde siz yaklaşık 3 metre uzaklıktaki birini telefonu veya tableti ile ilgilenirken izlediğinizde bu yazılım size izlediğiniz kişinin hareketlerini, dokunduğu tuşları ve gezindiği sayfaları en yakın sonuç halinde sunabiliyor. Böylece birinin şifresini veya hesap kullanıcı adını öğrenmeniz için tek yapmanız gerekn o kişiye yakın bir yere oturmak ve ’ınızı takmak kalıyor.

Haberin Devamı

Uzmanlar bu yazılım ile 40 metreye kadar bu dolandırıcılık yönteminin gerçekleşebileceğini belirtirken çok özel ve riskli işlemlerinizi mümkün olduğunuzda çevrenizde birileri yokken yapmanızı tavsiye ediyor.