Teknoloji Google Glass, Saman Altından Su Yürütüyor

Google Glass, Saman Altından Su Yürütüyor

07.08.2015 - 16:32 | Son Güncellenme:

Beklediği kadar ilerleme ve yazılım geliştirici desteği göremeyen Google Glass rafa kaldırılmış ancak projesi iptal edilmemişti. Görünen o ki Google sanal gerçeklik gözlüğü Google Glass için tekrardan hareketlenmeye başladı. Wall Street...

Google Glass, Saman Altından Su Yürütüyor

Beklediği kadar ilerleme ve yazılım geliştirici desteği göremeyen Google Glass rafa kaldırılmış ancak projesi iptal edilmemişti. Görünen o ki Google sanal gerçeklik gözlüğü Google Glass için tekrardan hareketlenmeye başladı. Wall Street Journal'ın haberine göre Google'ın sanal gerçeklik gözlüğü belirli işletmelerdeki belirli kişilere sessiz biçimde yeni sürümü ile deneme amaçlı olarak dağıtılıyor. Üzerinden uzun zaman geçen ürünü hatırlamakta zorluk çeken yoktur, ancak kısaca hatırlatalım. Üzerinde optik bir ekran bulunan ve gözlük seklindeki giyilebilir bir teknoloji olan Google Glasss, Google firmasının Project Glass isimli bir projesi. İster ses ile ister kenarında bulunan dokunmatik pad ile kontrol edilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternete bağlanabiliyor, kamerası ile yüksek çözünürlükte fotoğraf çekimi ya da video kayıt gerçekleştirilebiliyor. Üretim ve sağlık alanlarında çalışmalar yapan kişiler için özel hale getirilen Google Glass için bu sefer resmi bir duyuru yapılmayacakmış. Ancak deneme yapması için yazılım geliştiricilerin kullanımına da sunulacak. Yenilenen donanım sayesinde artık farklı tip gözlüklerle de kullanılabilir hale getirilmiş. Geçen sene sadece iş dünyası için değil eğlence dünyası için de güzel haberler geliyordu Google tarafından. Bunlardan bir tanesi de Google Glass İçin Artırılmış Gerçeklik Oyunları üzerine olmuştu. Oyun severleri heyecanlandıran bu gelişme malesef gerçekleşemedi. Üretim ve sağlık alanında çalışmalarını sürdürmeye karar veren Google acaba olur da tekrar oyunlara gözünü çevirir mi bilinmez.

Yazarlar