Teknoloji Google Haritalar, banka bilgilerinizi hacker'lara sızdırabilir

Google Haritalar, banka bilgilerinizi hacker'lara sızdırabilir

27.11.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

Google Haritalar'daki açığı kullanan dolandırıcılar polisler tarafından yakalandı. Dolandırıcılar, kendi telefonlarını banka telefonuymuş gibi göstererek müşterilerin banka bilgilerini ele geçiriyordu.

Google Haritalar, banka bilgilerinizi hackerlara sızdırabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hindistan Maharashtra siber polis departmanı, insanları Google Haritalar'daki açıktan yararlanarak gizli bankacılık detaylarını ifşa etmelerini sağlayan çevrimiçi aldatmacayı ortaya çıkardı. Dolandırıcılar, arama sonuçlarında gösterilen Google Haritalar'ın banka şubeleri ile ilgili telefon numaralarını, yerlerin iletişim bilgilerinin düzenlenmesine olanak veren Google Haritalar özelliğini kullanarak değiştirdi. Bu numaraların yerine kendi numaralarını koyan dolandırıcılar, kendi telefonlarını banka telefonuymuş gibi göstererek müşterilerin banka bilgilerini ele geçirdi.

Google’ın Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik politikasına göre, herhangi bir kişi Google Haritalar’da listelenen bir yerin adres ve iletişim bilgilerini düzenleyebilir. Bu özgürlük, siber suçlular tarafından, şüpheli olmayan kullanıcıları ele geçirmek için kullanılıyor.

Haberin Devamı

Polisler, "Son bir aydır Hindistan Bankası'ndan en az üç şikayet aldık. Her üç durumda da, hemen Google'daki yetkilileri bilgilendirdik" dedi.

Hindistan Bankası, Google Haritalar'da listelenen birden fazla şubenin adresini ve iletişim bilgilerini değiştirdi. Müşterilere yalnızca bankanın resmi web sitesinde ve dokümanlarında listelenen numaralardan arama yapmalarını önerdi.