Teknoloji Google İkinci Maçı da Kazandı

Google İkinci Maçı da Kazandı

11.03.2016 - 14:15 | Son Güncellenme:

Google’ın yapay zekası AlphaGo dün Go oyunun efsaneleri arasında gösterilen Lee Se-dol’ü yenerek büyük iş başarmıştı.

Google İkinci Maçı da Kazandı

Google’ın aldığı bu sonuç kimse tarafından beklenmiyordu. Bu sabah Seul, Güney Kore’de 5 ayaklı karşılaşmanın ikincisi gerçekleşti. Bu maçı da AlphaGo kazandı. Oyunun Japonca ikinci okuma anlamına gelen byo-yomi bölümünde Lee Se-dol maçı bıraktı. Byo-yomi bölümünde oyuncuların hamle yapmak için sadece 60 saniyesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Maçtan sonra yaptığı basın toplantısında Lee Se-dol dünkü yenilginin ardından şok olduğunu ancak bugünkü yenilginin ardından çok fazlasını hissettiğini ve bunu anlatabilecek kelimelerin olmadığını belirtti. Kendi açısından oyunun apaçık bir yenilgi olduğunu kabul ettiğini dile getirdi. Ayrıca Se-dol oyunun başından beri önde olmasının kendisi için bir anlam ifade etmediğini dile getirdi. DeepMind’ın kurucusu Demis Hassabis de hissettiklerini kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getirdi. Lee Se-dol’ün yeteneklerine derin bir hayranlık beslediğini belirten Hassabis basın açıklamasında AlphaGO’nun çok güzel bazı hamlelerde bulunduğunu dile getirdi. Oyunun çok çekişmeli geçmesi aslında biraz da AlphaGo’nun öğrenme yeteneklerinin ne kadar harika olduğunu gösteriyor. Ancak ana engel ise daha önceki Go programları. Hassabis yaptığı açıklamada AlphaGo‘nun maçın yarısından sonra kazanacağına emin olduğunu dile getirdi. Halbuki oyuncular maçın büyük bir çoğunluğunda hangi oyuncunun önde olduğunu dahi anlayamadı.

Haberin Devamı

Düne kadar bu antik Çin oyunu Go hiçbir zaman dünya çapında bir seviyeye sahip yapay zeka tarafından oynanmamıştı. Ancak AlphaGO iki gündür farkını ortaya koyuyor. Bu sabah oynanan 2. maçın tamamını buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=l-GsfyVCBu0 AlphaGo ve Lee Sed-ol arasındaki 3. maçı ise 12 mart tarihinde buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=qUAmTYHEyM8

Android N Daha Az Veri Kullanacak