Teknoloji Google’ın Kaza Görüntüleri Yayınlandı

Google’ın Kaza Görüntüleri Yayınlandı

10.03.2016 - 11:26 | Son Güncellenme:

Associated Press bugün Google’ın insansız aracının karıştığı kaza görüntülerini yayınladı.

Google’ın Kaza Görüntüleri Yayınlandı

Mountain View‘de yaşanan kazada toplu taşıma otobüsü Google’ın sürücüsüz arabası Lexus RX SUV ile çarpışmıştı. Bu kaza halka açık yollarda ilk defa şirketin sürücüsüz arabasının hatalı olduğu bir kaza olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Video’da SUV‘nin otobüsün sol yanını sıyırdığını görebilirsiniz devamında ise şaşırmış otobüs şoförü araçtan iniyor ve durum kontrolü yapıyor. Aslına bakarsanız Google‘ın aracında da pek hata yok gibi. Araç sinyal veriyor ve otobüsün yol vereceğini düşünüyor. Aracın içerisinde bulunan mühendis de yaptığı açıklamada arabanın sinyal verdiğini ve otobüsün yol vermesini beklediğini açıkladı. Yani bu kaza pekala araç içerisinde bir sürücü olsa bile gerçekleşebilirdi. Şirket, sürücüsüz aracının otobüsün ön tarafında olduğu için otobüsün yol vereceğini düşündüğünü belirtti.

Şirket aynı zamanda bu tarz yanlış anlaşılmaların insanlar arasında da gerçekleşebileceğini ancak trafikteki bütün araçlar sürücüsüz olduğunda iki aracın birbiri ile iletişime geçeceğini ve bu tarz kazaların yaşanmayacağını belirtti. Bu ifade bilimkurgu filmlerini akla getiriyor olsa da trafik kazalarının olmadığı bir dünya gerçekten harika olabilir. Neyse ki kaza düşük hızlarda gerçekleşti. Arkadan gelen otobüs saatte 24 kilometre hızla giderken Google’ın sürücüsüz aracı sadece 3 kilometre hızda seyrediyordu. Sürücüsüz araçlar halka açık yollarda test edildiği sürece bu tarz küçük kazalar olabilir ancak tamamen ön görülebilir ortamda bu kadar hızlı gelişme yaşanamaz. Bundan sonra 14 Şubat Google’ın kötü hatırlayacağı bir gün olarak tarihte yerini alacak.

Dünyanın En Hızlı Elektrikli Arabası
Yazarlar