Teknoloji Google, Kendiliğinden Sürüş İmkanı Sunacak Otomobiller Peşinde!

Google, Kendiliğinden Sürüş İmkanı Sunacak Otomobiller Peşinde!

01.12.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:

İşe giderken aracınızda rahatlıkla uyuyabileceksiniz! Eminiz ki bir çok insan bir gün aracının içine bindiğinde eline telefonunu alıp sosyal medya ve video portallarında gezerken aynı zamanda rahat rahat seyahat etmek...

Google, Kendiliğinden Sürüş İmkanı Sunacak Otomobiller Peşinde

İşe giderken aracınızda rahatlıkla uyuyabileceksiniz! Eminiz ki bir çok insan bir gün aracının içine bindiğinde eline telefonunu alıp sosyal medya ve video portallarında gezerken aynı zamanda rahat rahat seyahat etmek ister. İmkansız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, ancak yanılıyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde neredeyse tüm video paylaşım platformlarında rastladığımız insansız araçların çok daha geliştirilmiş versiyonları Google tarafından test edilmeye başlandı bile. Kendiliğinden sürüş imkanı sunacak otomobiller için kolları sıvayan Google, araçlara bir çok fonksiyon ekleyerek trafik içerisinde meydana gelecek gelişim ve değişmeleri öncesinde fark ederek, reaksiyon gösterebilecek yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Bahsi geçen kendiliğinden sürüş imkanı patentini zaten elinde bulunduran Google, araçların takip mesafesi veya trafik lambası gibi olguların yanı sıra, karşı karşıya geçmeye çalışan bir yaya veya sollamaya çalışan bir araca dahi insani tepkiler verebilmesi adına oldukça umut verici çalışmalar yürütüyor. Ayrıca fiziksel tepkimeler ve işaretlerin yanı sıra, engelli kişiler içinde uygun sinyal ve veri yolları ile donatılacağı bildirilen sistemlerde, aracın konumunu ve hızını, hatta genel haritası ile ilgili bilgileri de diğer araç veya yayalara bildirebilmesi amaçlanıyor. Sistem henüz İstanbul trafiğinde denenmek için çok erken olsa dahi, yakın gelecekte uyurken işe gidebileceğimiz düşüncesi ile dahi bizleri sevindirmeye yetmiş durumda.